4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Wintervoeten: help je voeten de winter door

Je voeten hebben in de zomerperiode veel te verduren gehad. Met mooi weer zijn ze vaak gestoken in hippe, niet altijd comfortabele teenslippers en instappers. De herfst en winter stellen je voeten weer voor andere uitdagingen met kans op wintervoeten. Er kunnen scheuren en barsten in de eeltlaag op je voeten ontstaan, en je kunt last krijgen van wintervoeten, pijnlijke likdoorns en van wintertenen. Hoe loods je je voeten goed door de winter?

Kloven, likdoorns, wintervoeten en wintertenen

In de winter kan de huid van de voeten soms rood, ruw, schilferig of gevoelig zijn. Kloven zijn scheuren en barsten in de droge eeltlaag van de voet of in de zachte, vochtige huid tussen de tenen. Likdoorns zijn pijnlijke, naar binnen geduwde eeltplekjes met een donkere kern erin. En wintertenen zijn pijnlijke zwellingen op de tenen, die vaak erg jeuken, branderig aanvoelen of tintelen.

Dagelijkse verzorging

Je voeten hebben het in schoenen, sokken en bij kou zwaar te verduren. Zorg dat de huid in topconditie blijft! Op een soepele huid ontstaat minder snel overtollig eelt. Was je voeten zonder zeep en droog ze goed af, ook tussen de tenen. Masseer de voeten regelmatig in met een voedende crème. Door je voeten dagelijks te verzorgen, ben je er ook op tijd bij als er klachten ontstaan.

Sokken
Trek elke dag schone, niet te strakke of te ruime sokken aan. Ga niet met blote voeten in van die hippe bontlaarsjes, dat is niet hygiënisch en kan schimmelinfecties veroorzaken.

Schoenen
Veel mensen denken ten onrechte dat ze goede schoenen dragen. Goed schoeisel heeft de juiste pasvorm met voldoende ruimte voor de tenen en de bal van de voet, is gemaakt van ademend materiaal en heeft een loopzool die past bij de mobiliteit van de voet. Twijfel je of jouw schoenen goed zijn voor jouw voeten? Laat het Expertisecentrum Voet en Beweging er eens naar kijken. Heb je te maken met een afwijkende stand van je tenen of voet, dan kan een op maat gemaakte orthese of steunzool voorkomen dat de klachten telkens weer terugkomen.

Deskundig advies bij wintervoeten

Soms lukt het niet om zelf van je likdoorns, voetkloven of wintertenen af te komen. Ook niet met bijvoorbeeld middeltjes van de drogist of apotheek. Onze medisch pedicure kan u dan verder helpen. Neem contact op voor nadere informatie of maak meteen een afspraak.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle