4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Wereld Diabetes Dag

Op 14 november is het over de hele wereld Wereld Diabetes Dag. Dit belangrijke evenement werd voor het eerst gelanceerd door de International Diabetes Federation (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 1991 als reactie op de groeiende zorgwekkende epidemie van diabetes. 14 november is gekozen omdat dit de geboortedag is van Frederick Banting, die samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922. Dankzij deze ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer.

Sindsdien is deze dag uitgegroeid tot een wereldwijd evenement dat gericht is op bewustwording, educatie, en preventie van diabetes.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is niet alleen om aandacht te vragen voor diabetes, maar ook om eenheid en samenwerking te bevorderen bij het bestrijden van deze chronische aandoening.

Waarom Wereld Diabetes Dag belangrijk is

Diabetes is één van de snelst groeiende gezondheidsproblemen in de wereld. Volgens de IDF zijn er naar schatting 463 miljoen mensen wereldwijd die aan diabetes lijden, en dit aantal blijft stijgen. Diabetes is niet alleen een ziekte op zich, maar het kan ook leiden tot ernstige complicaties zoals hart- en vaatziekten, nierproblemen, blindheid en amputaties. Het heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van degenen die eraan lijden en brengt aanzienlijke kosten met zich mee voor de gezondheidszorg.

Wereld Diabetes Dag is van cruciaal belang omdat het een gelegenheid biedt om het bewustzijn te vergroten over diabetes, de risicofactoren, de preventiemethoden en de behandelingsopties. Het biedt een platform om de gemeenschap te informeren over het belang van een gezonde levensstijl, waaronder gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, als middelen om diabetes te voorkomen en te beheersen.

Heb je vragen over diabetes? Benieuw hoe wij jou er mee kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop. 

Hoe voorkom je diabetes?

Belangrijk om te weten is dat je diabetes type 1 niet kunt voorkomen. Bij diabetes type 1 is er een tekort aan insuline. Daarom neemt het bloed geen suikers op. Diabetes 1 is een chronische ziekte, dit gaat niet meer over. Het ontstaat vaak op jonge leeftijd maar kan op elke leeftijd ontstaan.

Ook kan je de kans op diabetes 2 niet altijd voorkomen maar in veel gevallen kan je de kans hierop wel verkleinen. Door bijvoorbeeld gezond te leven. Wij bij het Expertisecentrum Voet & Beweging helpen jou graag met een persoonlijke aanpak!

Benieuwd hoe wij dit doen? Neem dan contact op via de onderstaande knop. 

 

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle