4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Waarom een expertisecentrum voor voet en enkel?

Een expertisecentrum is een centrum waar kennis en kunde over een specifiek onderwerp gebundeld aanwezig is en dat die kennis en expertise deelt buiten de organisatie. Het Expertisecentrum Voet & Beweging is gespecialiseerd in het voorkomen en verhelpen van klachten op het gebied van voeten en enkels en/of klachten hoger in het lichaam die daarmee samenhangen.

De belangrijkste taken van ons centrum zijn:

  • Doelmatige, persoonlijke en vraaggerichte zorg leveren aan onze cliënten;
  • Expertise verzamelen (via cases, workshops en literatuur);
  • Expertise ontwikkelen (multidisciplinaire standaardisatie en ontwikkeling van therapieën en behandelmethodes op basis van evidence based onderzoek gecombineerd met best practice);
  • Opbouwen van een netwerk (samenwerken met collega’s, experts en partners, over de grenzen van ons eigen vak heen);
  • Expertise delen, om daarmee de zorg op het gebied van voeten/enkels & bewegen naar een hoger niveau te tillen;
  • Ondersteuning bieden aan (para)medici, trainers en coaches, adviseurs en begeleiders (door middel van voorlichting en bijscholing).

Onze voeten en enkels zijn nodig voor staan en voortbewegen, en daarmee voor onze bewegingsvrijheid. Ze zijn letterlijk onze basis. Klachten of afwijkingen in de voeten of enkels kunnen veel gevolgen hebben voor de statiek, waaronder knieën, heupen en rug. Wij kijken daarom niet alleen naar de voeten en enkels, maar naar de hele beweegketen.

De voet en enkel vormen een complex gebied. Er zijn daardoor veel disciplines/specialismen die zich ermee bezighouden. In ons centrum werken zij samen om vanuit meerdere invalshoeken naar een probleem te kijken, en de best mogelijke behandeloptie of combinatie van behandelmogelijkheden te bieden.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle