We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Voorkom kilostress in je zomervakantie: 10 tips van diëtiste Yvonne Klomp

Vakantie is een periode van rust en ontspanning en… vaak van kilostress. Veel lekker eten vergroot de kans dat je tijdens de vakantie enkele kilo’s aankomt. Geen nood, sportdiëtiste Yvonne Klomp geeft je 10 tips tegen kilostress. Dit is haar checklist hoe je gezond en zonder gewichtstoename je vakantie doorkomt.

  1. Probeer enige regelmaat aan te houden: twee tot drie hoofdmaaltijden en twee tot drie (gezonde) tussendoortjes.
  2. Luister naar je lichaam. Overeet jezelf nooit, ook al staat het lekkerste van het lekkerste voor je op tafel.
  3. Maak elke dag opnieuw een keuze in wat je vandaag ‘extra’ wilt nemen, bijvoorbeeld een croissant of ijs of alcohol of chips/nootjes of lekkere kaasjes.
  4. Geniet van het eten. Door met aandacht en langzaam te eten heb je aandacht voor jezelf en voor je gevoel van honger en verzadiging. Hierdoor krijg je eerder een vol gevoel, waardoor je weer minder eet.
  5. Is er een buffet? Neem dan elke dag wat anders, en neem niet elke dag alles.
  6. Zin in een ijsje? Neem het als toetje en niet als extraatje. Kies voor een waterijsje of pak een hoorntje met schepijs in plaats van een grote coupe. Eet dit ijsje bij voorkeur als je langs de boulevard slentert, dan heb je een meteen een beetje beweging.
  7. Doe je lichaam een plezier en neem ook wat gezonds: na een stuk fruit of een lekkere salade voel je je een stuk frisser.
  8. Drink water en af en toe light frisdrank in plaats van gewone frisdranken. Wees matig met alcohol en wissel af met een glas water voor de dorst. Neem een flesje water mee
  9. Neem voor de lekkere trek tussendoor fruit of ontbijtkoek, een Evergreen of Sultana mee. Dan heb je ook niet de neiging om allerlei lekkers te kopen.
  10. En last but nog least: beweeg!

Wil je meer weten over Yvonne of een van onze andere experts waarmee we samenwerken? Kijk dan op de pagina van Onze partners.

 

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle