4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Preventie voor bedrijven

Voor bedrijven

Het expertisecentrum is er ook voor bedrijven! Bij het Expertisecentrum Voet en Beweging helpen wij bedrijven en/of werknemers bij het voorkomen van klachten, het verbeteren van de werkhouding en/of het verbeteren van het werkcomfort. Zo kan een ergonomische werkplaats oplossing bieden, de juiste (steun)zolen voor in werkschoenen of tips en tricks om je werkgewoontes te verbeteren. Voor een beroep waarbij u veel staat, veel zit of juist veel loopt kunnen complicaties ontstaan die we het liefst preventief voorkomen, maar daarnaast ook kunnen behandelen of de terugkeer van klachten voorkomen. Hierbij heeft ons team van experts altijd een passende oplossing waarbij de medewerker centraal staat. Naast het verbeteren van de (mogelijke) klachten helpt het Expertisecentrum door een toegankelijke werkwijze de werknemers snel en efficiënt. Hierdoor neemt het ziekteverzuim, zijn medewerkers tevreden en heb je langer plezier van de materialen die ter beschikkend gesteld worden. Wanneer er op de werkvloer veelvuldig gestaan, gelopen of (zwaar) getild wordt is het belangrijk dat je werknemers weten hoe ze klachten signaleren, oplossen of verbeteren. Wij van het Expertisecentrum Voet en Beweging komen graag op locatie (of kom bij ons langs) om een voorlichting te geven over beter en duurzamer werken!
Lees meer

Uw specialist Jan Haagen helpt u graag!

Heeft u vragen over bedrijfsfysiotherapie, preventie binnen uw bedrijf of vitaliteit op de werkvloer? Maak gemakkelijk een afspraak met Jan Haagen via de onderstaande knop:

Preventie voor bedrijven

Preventie kan worden ingezet om langdurige ziekte op de werkvloer te voorkomen. Door preventief te handelen blijven we gezond en worden blessures voorkomen of in een vroeg stadium opgespoord. Preventie richt zich op het onderhouden van de lichamelijke- en mentale gesteldheid van mensen. Werkgevers en bedrijven kunnen preventie inzetten om het ziekteverzuim op de werkvloer terug te dringen. Het inrichten van een ergonomische werkplekken kan rugklachten voorkomen en daarnaast kunnen gesprekken met een coach helpen om het mentale welzijn van medewerkers te waarborgen. Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging maken we gebruik van verschillende disciplines op gebied

van voeten, enkels en beweging. Door onze multidisciplinaire samenwerking kunnen we op gebiedvan preventie zorgen voor een verbetering van de vitaliteit van medewerkers.

Vitaliteit op de werkvloer

Onze specialisten ontwikkelen onder andere preventieprogramma’s die zich richten op het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers. Daarnaast kan preventie ook worden ingezet voor mensen die binnen hun beroep meer risico lopen op blessures. Denk aan beroepen, waarbij er fysieke arbeid verricht wordt. Vitaliteit staat voor energiek in het leven staan en kan een positieve werking hebben op het terugdringen van ziekteverzuim op de werkvloer. Wanneer werknemers een hoge werkdruk ervaren
kunnen ze last hebben van burn-out klachten en vervolgens in de ziektewet komen.

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging richten we ons niet alleen op de preventie van fysiekeblessures. Ook mentale gezondheid speelt een grote rol. Veel fysieke doelen kunnen pas bereikt worden, wanneer we mentaal hiertoe bereid zijn. Onze leefstijlcoaches en sportdiëtisten helpen graag bij het preventief fit en vitaal houden van medewerkers op de werkvloer. Denk hierbij aan het instellen van extra pauzes en rustmomenten, coaching, gezonde voeding op de werkvloer en ruimte om een
wandeling te maken of te sporten tijdens de werkdag. Door kleine aanpassingen kan de vitaliteit van werknemers op de werkvloer al verbeterd worden.
Meer informatie

Wil je preventie inzetten om ziekteverzuim op de werkvloer terug te dringen?

Of ben je benieuwd naar wat het Expertisecentrum Voet & Beweging voor jou kan betekenen op gebied van vitaliteit? Maak dan hier een gratis afspraak voor een online advies gesprek.

Lees meer

Bedrijfsfysiotherapie

Uitval van medewerkers kost veel extra tijd en geld. Naast het feit dat uw medewerkers ziek is, worden collega’s extra belast of moet er geïnvesteerd worden in invalkrachten. Om fysieke problemen op het werk te voorkomen biedt het Expertisecentrum Voet en Beweging bedrijfsfysiotherapie aan. De aandacht bij bedrijfsfysiotherapie is gericht op het behandelen van fysieke klachten en het adviseren om fysieke problemen te voorkomen. Het doel van onze multidisciplinaire bedrijfsfysiotherapie is om je werknemers in staat te stellen hun werk efficiënt en veilig uit te laten voeren en hierbij de kans op uitval en/of ziekteverzuim te verkleinen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Partnerprogramma Expertisecentrum Voet en Beweging

U wilt uw medewerkers graag gezond en fit laten werken, dit voorkomt uitval en overbelasting bij de andere medewerkers. Om medewerkers nog beter te ondersteunen bij een gezonde leefstijl, verlenen wij met ons partnerprogramma extra diensten. Samen met de partners in het Expertisecentrum Voet & Beweging bieden wij gecombineerde arrangementen aan, allen met een andere invalshoek, maar met de gezamenlijke insteek van een fitte medewerker, die zo min mogelijk uitvalt. Onze multidisciplinaire aanpak is uniek en daarmee geschikt voor vele verschillende toepassingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Ruimte huren bij het Expertisecentrum Voet en Beweging

Zoekt u een geschikte ruimte voor een voorlichting, presentatie of workshop, om met medewerkers, collega’s of vakgenoten samen te komen? Het Expertisecentrum heeft vele mogelijkheden om grote groepen te ontvangen. Dat kan per uur, per dagdeel of per dag. Vraag naar de mogelijkheden!

10

Kennis van zaken en neemt de tijd en aandacht voor de behandeling. Ik heb veel profijt van de behandelingen.

9

Ze denken goed mee me schoenen waren wel goed alleen de revalidatie arts wilde nog een verandering.

10

Ik heb veeeeeeel minder vermoeide voeten. Dus ik kan niet anders dan blij zijn en weten dat ze haar vaak verstaat.

8

Vlot en deskundige benadering alsmede begrip voor de problemen.

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle