We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Voet & Beweging toegetreden tot Topsportmedisch netwerk NOC*NSF

Op vrijdag 29 september vond op sportcentrum Papendal de kick-off bijeenkomst plaats van sportbondenfederatie NOC*NSF en de beroepsorganisatie voor voet- en houdingszorg Stichting LOOP. Hiermee is een groep van register-podologen toegetreden tot het Topsportmedisch netwerk. Deze experts zullen door heel Nederland topsporters begeleiden met voet- en houdingsproblematiek, preventie en prestatieverbetering. Kemerink voet & beweging en Expertisecentrum Voet & Beweging zijn onderdeel van dit netwerk.

In het voorjaar van dit jaar hebben NOC*NSF en LOOP gezamenlijke stappen ondernomen om dit initiatief van de grond te krijgen. Na een sollicitatieronde zijn er rond elk Centrum voor Topsport en Onderwijs diverse podologen geselecteerd die voldeden aan de profielschets van TeamNL. Criteria waren onder meer: zeer ruime ervaring in de podologische begeleiding van topsporters en een breed multidisciplinair netwerk in de sport.

De kick-off bijeenkomst bleek een inspirerende start van het samenwerkingsverband tussen NOC*NSF, LOOP en de betrokken podologen. Na de kennismaking werd er ingezoomd op de geschiedenis van de Olympische Spelen, was er informatie over de werkwijze van het Topsportmedisch netwerk van TeamNL en was er een rondleiding op Sportcentrum Papendal.

 Het bestuur van LOOP en de Prestatiemanager Medisch TeamNL waren bij de kick-off bijeenkomst aanwezig en zijn verheugd met de totstandkoming van dit samenwerkingsverband. LOOP blijft het podologienetwerk coördineren en zal dit met NOC*NSF evalueren. Kemerink voet & beweging en Expertisecentrum Voet & Beweging kijken uit naar een goede samenwerking en wensen de betrokken podologen veel succes met de begeleiding van de topsporters.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle