4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Voed je voeten met de juiste voeding

 

Juiste voeding voor diabetespatiënten met voetwonden.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken alle zorgverleners hard om de gezondheid van patiënten te verbeteren, vooral als het om voeding gaat. De diëtist speelt hierbij een belangrijke rol. Diëtisten zijn experts op het gebied van voeding en helpen niet alleen patiënten, maar doen ook wetenschappelijk onderzoek om behandelingen te verbeteren. Er is een onderzoek, waarin gekeken wordt hoe de voedingstoestand van diabetespatiënten met voetwonden beter gemeten kan worden. Het doel is om de voedingszorg voor deze patiënten te verbeteren.

 

Waarom is voeding belangrijk voor mensen met diabetes en voetwonden?

Bij diabetes kunnen de bloedvaten en zenuwen in de benen en voeten beschadigd raken. Dit vermindert het gevoel in de voeten, waardoor wondjes kunnen ontstaan die moeilijk genezen. Goede voeding kan helpen bij het genezen van deze wonden. Veel diabetespatiënten met voetwonden zijn ondervoed. We willen beter kunnen meten wie ondervoed is, maar weten nog niet welke methode hiervoor het beste is. In de ‘Voed je Voeten’ studie testen we vijf verschillende meetmethodes om te zien welke het beste werkt.

 

Wat betekent dit voor de behandeling?

Bij de juiste meetmethode kan er gezien worden of een patiënt ondervoed is. Dan kan er een passende voedingsbehandeling worden geven. Voeding, naast medicijnen, stoppen met roken en beweging, moet beter worden geïntegreerd in de zorg. Er wordt onderzocht of dit ook de wondgenezing verbetert. Er wordt nu al gebruik gemaakt van de SNAQ-score om ondervoeding te meten en diëtisten schakelen in bij ondervoede patiënten. Tijdens een opname kan er meteen gestart worden met bijvoorbeeld een eiwitrijk dieet, wat helpt bij de wondgenezing.

Heb jij ook vragen over voetwonden bij diabetes? Vraag ons naar de mogelijkheden!

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle