4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

“Veel blije, rode en trotse gezichten gezien!”

“Veel blije, rode en trotse gezichten gezien!”
Expertpartner Eddie Sevink over zijn lopers tijdens de Halve van Zwolle

Vele honderden lopers uit de ‘stal’ van expertpartners Eddie en Adri van Run2Day liepen mee tijdens de 4 mijl en de halve marathon. Eddie is zeer tevreden. “Het is en blijft een topevenement waarin het voor iedereen een megaprestatie is om heel de finish te halen.”

Zo’n vier, vijf maanden geleden zijn ze gestart. Eddie Sevink, Adri Kroes en andere trainers van Run2Day namen zo’n 600 beginnende en gevorderde lopers onder hun hoede voor een grondige voorbereiding op een van de leukste sportevenementen van het jaar: de 4 Mijl en de Halve van Zwolle. Eddie: “we lopen als trainers zelf niet mee maar moedigen aan. We stellen ons strategisch op langs de route om ze te ondersteunen als het moeilijk wordt. Dat is meestal redelijk voorspelbaar, dat moment. De eerste ronde is het nog ‘Jantje lacht’, de tweede ronde is ‘Jantje weet het even niet meer’ en de derde ronde is ‘Jantje huilt en heeft de man met de hamer gezien’. Die mensen in de laatste ronde herkennen we natuurlijk als geen ander. Vaak zijn ze boos en gefrustreerd, en hebben zichzelf wat overschat. Heel soms moeten de doelen ook wat worden bijgesteld. Juist dan is dat extra zetje van ons echt even nodig om toch de finish te halen. We lopen dan een stukje mee, mental coaching helpt de lopers ook goed. En als die finish eindelijk daar is, dan is er euroforie en trots bij iedereen. Ze hebben er maanden voor getraind en dit is dan toch maar het resultaat. Heel de finish halen is voor alle deelnemers een topprestatie!”

Lijkt de Halve van Zwolle qua sfeer een beetje op de Vierdaagse? “Ja en nee,” zegt Eddie. “Ook hier vieren we flink feest, maar je merkt dat het allemaal wat kleinschaliger is. We blijven echt totdat de bezemwagen is geweest en we iedereen over de finish hebben zien gaan. Er is voor iedereen die oh-zo verdiende staande ovatie. We hebben dus ook veel blije, rode en trotse gezichten gezien.”

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle