4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Stel je vraag aan Jan: Mijn dochter loopt met naar binnen gedraaide benen

Ga op een willekeurige dag eens bij een middelbare school staan als de lessen net zijn afgelopen. En let dan speciaal op de meiden. Je zult zien dat veel tienermeisjes met naar binnen gedraaide knieën lopen.

Dit komt door hun groei. Die veroorzaakt een tekort aan spierkracht rondom de bekkenregio en naar beneden. Om dat tekort aan spierkracht te compenseren, draaien de meisjes hun benen naar binnen. Hiermee zetten ze hun heupgewricht enigszins ‘op slot’ en dat geeft meer stevigheid.

Meestal geeft dit naar binnen draaien van de benen geen klachten. In sommige gevallen krijgt het meisje kniepijn. Die pijn ontstaat als de bovenbeenspieren te veel trekken aan de tuberositas tibiae, een plek vlak onder de knie. Zo’n knieblessure heet Osgood-Schlatter.

Als de houdingsspieren sterker worden, verdwijnt het naar binnen draaien van de knieën vanzelf. Ook de kniepijnklachten gaan vanzelf over als het meisje is uitgegroeid.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle