We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Medische pedicure

Pedicure, podoloog, registerpodoloog. Er zijn nogal wat disciplines die zich met voeten bezighouden. Elke voetspecialist heeft zijn eigen deskundigheid. In ons expertisecentrum bundelen we al die kennis en ervaring om jou goed te kunnen helpen met je pijn- of beweegklacht. Hieronder leggen we uit wat de medisch pedicure voor je kan betekenen.

VERSCHILLENDE SOORTEN PEDICURES

Er zijn verschillende soorten pedicures. Globaal kan je hen onderverdelen in twee groepen: de pedicure en de medisch pedicure.

  1. Pedicure. Een pedicure is iemand die zich professioneel bezighoudt met voetverzorging, cosmetische behandeling van de voeten en behandeling van voetproblemen zoals overtollig eelt, likdoorns, kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingegroeide nagels. Een pedicure met aantekening DV geeft ook voetbehandelingen aan mensen met diabetes, een pedicure met aantekening RV behandelt ook voeten van reumapatiënten.
  2. Medisch pedicure. Een medisch pedicure behandelt niet alleen de gezonde voet, maar ook de zogenaamde risicovoet. Dat is een kwetsbare voet door bijvoorbeeld reuma, diabetes, kanker, vaataandoeningen, ouderdom of een neurologische aandoening. De medisch pedicure beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van specialistische technieken zoals nagelreparaties uitvoeren, nagelprotheses maken, antidruktechnieken en orthesiologie. Na de basisopleiding tot pedicure heeft hij hiervoor een kopstudie medisch pedicure op mbo 4-niveau gevolgd. De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige en andere disciplines op het gebied van voetzorg en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures.
  3. Medisch pedicure sport. Een medisch pedicure die zich door middel van een erkende opleiding heeft gespecialiseerd op sportgebied.

MEDISCH PEDICURE IN ONS EXPERTTEAM

In ons expertteam op het gebied van voet en beweging mag een medisch pedicure niet ontbreken. Onze medisch pedicure is gediplomeerd lid van ProVoet, brancheorganisatie voor pedicures. Ze richt zich op het voorkomen en verminderen van pijnklachten aan de gezonde voet en de risicovoet. Als het nodig is werkt ze daarbij nauw samen met onze registerpodoloog, podotherapeut en fysiotherapeut. Lees in dit artikel alles over onze medisch pedicure Carien Lemein. 

Vergoeding en kosten medisch pedicure

Wat zijn de kosten voor medisch pedicure en wordt het vergoed vanuit de zorgverzekeraar? Bekijk alle informatie wat betreft kosten en vergoedingen in ons kosten- en vergoedingsoverzicht.

Hoe kunnen we je helpen?

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging stellen we een team op maat samen om je snel en doeltreffend een oplossing te bieden. Zo helpen we, samen met jou, om je voetklachten zo snel mogelijk te verminderen of te voorkomen. Maak gemakkelijk een afspraak via de onderstaande knop

Heb jij directe behoefte aan een medisch pedicure en wil jij op korte termijn een afspraak, dan verwijzen wij je graag door naar onze pijnpoli. Klik hier voor meer informatie. 

Lees meer
Carien Lemein

Uw specialist Carien Lemein helpt u graag!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met Carien Lemein?

Maak gemakkelijk een afspraak via de onderstaande knop:

Wratten op je voet: hoe kom je eraf?

Wratten op je voet: ook al zijn ze op zich onschuldig, je wilt ze liever niet hebben. Want ze zijn niet alleen ontsierend, maar soms...

Kalknagel behandelen: vooral veel geduld nodig

‘Kalknagels’ of schimmelnagels worden ze in de volksmond genoemd: geelwitte of geelbruine dikke nagels. De medische term is onychomycose-nagel. Het goede nieuws: ook al zijn...

Likdoorns: 3 tips

Heb je een pijnlijk eeltbultje op je voet met een donkere ‘pit’ erin? Waarschijnlijk is dat een likdoorn. Wat nu? Hoe kom je van die...

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang acties, tips en alles omtrent voeten, beweging en gezondheid.

10

Kennis van zaken en neemt de tijd en aandacht voor de behandeling. Ik heb veel profijt van de behandelingen.

9

Ze denken goed mee me schoenen waren wel goed alleen de revalidatie arts wilde nog een verandering.

10

Ik heb veeeeeeel minder vermoeide voeten. Dus ik kan niet anders dan blij zijn en weten dat ze haar vaak verstaat.

8

Vlot en deskundige benadering alsmede begrip voor de problemen.

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle