4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Loopanalyse

Een loopanalyse, zodat jij beter kunt (hard)lopen

Een dynamische loopanalyse (kortweg: loopanalyse) is een onderzoek naar jouw loop- en beweegpatroon met behulp van video-opnames. Op deze pagina leggen wij uit:

 • Bij welke klachten of prestatiedoelen een loopanalyse effectief is.
 • Voor wie een loopanalyse geschikt is.
 • Onze werkwijze.
 • Het voordeel van beeldopnames tijdens onze loopanalyse.
 • Wat onze loopanalyse uniek maakt.

Bij welke klachten of prestatiedoelen is een loopanalyse effectief?

Wanneer je gaat hardlopen, wil je dat het gemakkelijk gaat. Dat je plezier hebt en geen last krijgt van blessures. Bij veel beweegklachten is er een duidelijke relatie tussen jouw lichaamshouding en beweegpatronen. Heb jij last van klachten in je voet, enkel, knie, heupen of rug: dan kan onze loopanalyse een effectieve methode zijn om de stand van jouw voeten  en de manier waarop je beweegt tijdens het lopen in kaart te brengen, te analyseren en te verbeteren.

Voor wie is een loopanalyse geschikt?

Onze loopanalyse is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Ben jij hardloper, sporter, kind of juist wat ouder? Onze loopanalyse kan worden gebruikt bij:

 • Sport gerelateerde klachten
 • Verbetering van sportprestaties
 • Voorkomen van blessures
 • Herstel na een blessure
 • Terugkerende klachten
 • Chronische pijnklachten
 • Houding gerelateerde klachten

Werkwijze tijdens de loopanalyse

Voordat wij beginnen met de loopanalyse krijg je eerst een intakegesprek. Na het korte intakegesprek krijg je de gelegenheid je om te kleden in de kleedruimte. Onze adviseur maakt een digitale scan van je voet om het type voet en de voetstand te beoordelen. Hierna wordt een beeldanalyse uitgevoerd van je beweegpatroon tijdens het lopen. Na deze beeldopnames bespreekt onze adviseur deze met jou. Als het nodig is, vindt er nog een aanvullend onderzoek plaats waarbij onze adviseur zijn bevindingen van de loopanalyse met meerdere collega-experts doorspreekt. Tot slot bespreekt de adviseur zijn tips en adviezen met jou, zodat jij inzicht hebt in de oorzaak van jouw klachten en deze gericht kunt aanpakken.

Het voordeel van beeldopnames bij onze loopanalyse

Tijdens de loopanalyse volgen we elke beweging die jij maakt met behulp van onze analysesoftware, welke gekoppeld is aan twee speciale camera’s. Hierdoor kunnen bewegingen over elkaar heen geprojecteerd worden en vanuit verschillende hoeken worden waargenomen en gemeten. Hierdoor zorgt onze loopanalyse ervoor dat bewegingsuitslagen, gewrichten en spierkracht goed onderzocht worden. De loopanalyse vindt plaats in een ruimte met drie loopbanen, bestaande uit verschillende ondergronden: beton, kunstgras en een volkunststof atletiekbaan.

Wat maakt onze loopanalyse uniek?

Er zijn twee redenen waarom onze loopanalyse uniek is:

 1. Onze experts kijken tijdens de loopanalyse naar totale bewegingen van jouw lichaam. Beweegklachten staan namelijk niet op zich: je lichaam is een keten. Een verandering in één onderdeel van deze keten, heeft invloed op de rest van je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan rug- en nekklachten door pijn na een knieoperatie. Bij onze loopanalyse kijken we niet alleen naar je voeten en enkels, maar naar je hele loop- en bewegingspatroon. Op basis van de beeldopnames die worden gemaakt tijdens de loopanalyse kunnen onze experts je vertellen wat er aan de hand is en hoe dit beter kan.
 1. Waar sportzaken na een loopanalyse stoppen bij een schoen of inlegzool, gaan wij verder. Wij hebben een uitgebreid team van voet-, enkel- en beweegspecialisten in huis. Hiermee helpen wij je na de loopanalyse om snel en doeltreffend blessures te voorkomen, prestaties te verbeteren of van klachten af te komen.

PRAKTISCHE ZAKEN TIJDENS DE LOOPANALYSE

Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, kijken wij graag met u mee naar de mogelijkheden voor een vergoeding. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan zijn de kosten voor een loopanalyse €95,-. In beide gevallen bent u bij ons van harte welkom voor een loopanalyse.

Loopanalyse aanvragen?

Maak dan een afspraak

Lees meer

Uw specialist Jan Haagen helpt u graag!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met Jan Haagen?

Maak gemakkelijk een afspraak via de onderstaande knop:

“Onze loopanalyse is uniek omdat wij naar de mens als geheel kijken”

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. De zorgkosten hiervoor bedragen bijna 2 miljard euro per jaar. Obesitas kost de maatschappij zo’n 500 miljoen...

Hardloopanalyse nu ook voor jou

Expertisecentrum Voet & Beweging introduceert de hardloopanalyse in Zwolle. Dit high tech en meest complete videocoaching systeem wordt vooral ingezet in de topsport als input...

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang acties, tips en alles omtrent voeten, beweging en gezondheid.

10

Kennis van zaken en neemt de tijd en aandacht voor de behandeling. Ik heb veel profijt van de behandelingen.

9

Ze denken goed mee me schoenen waren wel goed alleen de revalidatie arts wilde nog een verandering.

10

Ik heb veeeeeeel minder vermoeide voeten. Dus ik kan niet anders dan blij zijn en weten dat ze haar vaak verstaat.

8

Vlot en deskundige benadering alsmede begrip voor de problemen.

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle