4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Echografie

WAT IS ECHOGRAFIE?

Echografie werkt met geluidsgolven. Die worden in het lichaam teruggekaatst. Het echoapparaat zet de geluidsgolven om in beeld. Daardoor zien we de botten en gewrichten én het weefsel eromheen (banden, kapsels, pezen, spieren, zenuwen en bloedvaten). Wij zetten echografie in als aanvulling op het onderzoek en om het effect van een behandeling te beoordelen. Dit geeft enorm veel extra inzichten en is daarnaast pijnloos.

Een echo wordt gemaakt door een echografist. Dat is iemand die is opgeleid om te mogen echograferen en die in staat is om de structuren goed in beeld te brengen, te interpreteren en te vertalen naar een diagnose.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN ECHO?

Bij veel voet- en enkelklachten zijn het niet de botten die pijnlijk zijn, maar het zachte weefsel, ofwel de ‘weke delen’ er omheen. Dan is het effectiever om een echo te maken in plaats van bijvoorbeeld een röntgenfoto. Omdat op een echo de weke delen veel beter zichtbaar zijn, kunnen we beter kunnen bepalen wat bijvoorbeeld de oorzaak is van je voet- of enkelklacht.

Tijdens het onderzoek kun je je voet of enkel gewoon blijven bewegen, zodat we ook zoveel mogelijk informatie krijgen uit die bewegingen. Bovendien kunt je zelf meekijken tijdens het onderzoek en leggen we je direct wat er precies aan de hand is. Het is hierdoor voor ons makkelijker om een gerichte behandeling aan te bieden.

AANDOENINGEN

Welke aandoeningen kunnen we met een echo onder meer op het spoor komen?

Vergoeding en kosten Echografie

Wat zijn de kosten voor echografie en wordt het vergoed vanuit de zorgverzekeraar? Bekijk alle informatie wat betreft kosten en vergoedingen in ons kosten- en vergoedingsoverzicht.

Voet- of enkelklachten?

Heb je pijn of andere klachten in je of enkel? Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging werken we met 14 disciplines onder 1 dak. Hierdoor kunnen wij je zo snel mogelijk van de klacht af helpen. Maak gemakkelijk een afspraak via de onderstaande knop:

Lees meer

Uw specialist Peter van den Berg helpt u graag!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met Peter van den Berg?

Maak gemakkelijk een afspraak via de onderstaande knop:

KIJKJE AAN DE BINNENKANT: Een echo van je voet of enkel

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging worden regelmatig echo’s gemaakt. Waarom eigenlijk? Waarvoor wordt echografie gebruikt en wat kan de meerwaarde ervan zijn? Dat vroegen...

Peesontsteking voet

Wat is een peesontsteking van de voet? Een pees verbindt een spier met een bot. Op sommige plaatsen, met name als de pees een bocht...

Alles over steunzolen voor dagelijks gebruik, sport en werk

Heb je rug- of voetklachten, dan kunnen steunzolen verlichting geven, of voorkomen dat het probleem verergert. Er zijn verschillende soorten steunzolen: voor dagelijks gebruik, voor...

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang acties, tips en alles omtrent voeten, beweging en gezondheid.

10

Kennis van zaken en neemt de tijd en aandacht voor de behandeling. Ik heb veel profijt van de behandelingen.

9

Ze denken goed mee me schoenen waren wel goed alleen de revalidatie arts wilde nog een verandering.

10

Ik heb veeeeeeel minder vermoeide voeten. Dus ik kan niet anders dan blij zijn en weten dat ze haar vaak verstaat.

8

Vlot en deskundige benadering alsmede begrip voor de problemen.

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle