4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Slippers met steunzool: een dilemma?

Iedereen met steunzolen kent het probleem: wat moet je dragen in de zomer? Soms is het gewoon te warm voor dichte schoenen en wil je het liefst slippers of sandalen aan. Bestonden er maar slippers met steunzool! Want nu moet je kiezen tussen voetpijn of zweetvoeten. Bestaat er echt geen oplossing? Zijn slippers met steunzolen te combineren? Kun je ook als je steunzolen draagt pijnloos een dag naar het strand?

Je eigen steunzool in slippers

Een mogelijke oplossing voor pijnloos lopen in de zomer is een sandaal met uitneembare binnenzool. Die vervang je gewoon door jouw eigen steunzool. De steunzool verschuift niet, want de sandaal is niet volledig open en bevat voldoende materiaal om de zool op zijn plaats te houden. Sandalen met uitneembare binnenzool zijn te koop in reguliere schoenenzaken. Let er bij aankoop van sandalen op of de steunzool in de open schoen zichtbaar is, want dat is niet altijd een mooi gezicht.

Steunzool in slippers met vaste binnenzool

Bij sandalen zonder uitneembare binnenzool is het niet altijd mogelijk om je eigen steunzool te gebruiken. De voet komt door de zool immers hoger in de sandaal te liggen. Dit kan drukplekken veroorzaken aan de bovenkant van de voet.

Sandalen en slippers met ingebouwde steunzool

Een tweede oplossing voor warme dagen is: jouw steunzool laten inbouwen in een slipper. De steunzool wordt op maat geslepen, zodat het op het voetbed van de slipper past. Na de bevestiging van de zool, wordt er een leerdekje op de steunzool geplakt voor een mooie afwerking. Je begrijpt dat de steunzool nu niet meer kan worden uitgenomen en overgezet in ander schoeisel: je steunzool zit vast in de slipper.

Podotherapeutische slippers

Een derde optie zijn de zogenaamde ‘podotherapeutische slippers’. De zool van de slipper of sandaal wordt op maat gemaakt en is gelijk aan die van de podotherapeutische zool. Je voet wordt nauwkeurig opgemeten en geanalyseerd door je voetspecialist. Het model van de bandjes en de kleuren daarvan zoek je zelf uit, en het resultaat is een individueel gemaakte slipper. De slipper is je steunzool!

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle