4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Run2Day en Expertisecentrum Voet & Beweging gaan samenwerken

PERSBERICHT
Zwolle, 9 september 2016

Run2Day en Expertisecentrum Voet & Beweging gaan samenwerken

Zwolle –Bij hardlopen ontstaan er geregeld blessures aan spieren en gewrichten. Vooral bij beginnende hardlopers is het blessureleed flink toegenomen. Het afgelopen jaar kampten zo’n 800.000 lopers met problemen. Voor Eddie Sevink en Adri Kroes, beide sportrustencoaches, en Jan Haagen, directeur van het Expertisecentrum Voet & Beweging, een goede reden om een samenwerking aan te gaan. Reden? Preventie en duurzaam sporten met plezier.

Eddie Sevink is eigenaar van Run2Day en is zelf fanatiek hardloper. “Als running therapeut en sportrustencoach weet ik wat er allemaal op je pad kan komen zodra je start met hardlopen. Velen beginnen zonder voorbereiding. Ze kopen een dure outfit en als er nog budget over is, nog een paar schoenen. Terwijl het eigenlijk draait om iets heel anders: je mindset. Waarom ga je hardlopen? Ofwel, wat is je doel? Ga je hardlopen om te ontspannen of om het trainen van je wilskracht? Wil je misschien afvallen, een betere conditie krijgen of je prestaties verbeteren? Bij elk doel hoort een andere aanpak en een passende techniek. Wij zijn daar scherp op, altijd. In onze loopgroepen kiezen we altijd voor een rustige opbouw. Verder is het zeker voor startende hardlopers van belang dat je een goed beeld hebt van wat je lichaam wel en niet kan; je belasting en belastbaarheid. Daarbij kan het Expertisecentrum ons prima ondersteunen. Preventie en meer kennis.”

Loopanalisten

Jan Haagen beaamt dat. “Preventie wordt steeds belangrijker. Onze hardloopanalyse kan veel blessureleed voorkomen. Tijdens de analyse onderzoeken we bewegingsuitslagen en gewrichten zodat je een goed inzicht krijgt in je loop- en bewegingspatroon.” Het Expertisecentrum heeft zeer geavanceerde analysesoftware, gekoppeld aan speciale camera’s, die elke beweging op de voet volgen. De loopanalisten onderzoeken de videobeelden, kunnen bewegingen in het systeem over elkaar heen projecteren en deze vanuit verschillende hoeken waarnemen en meten. De loopanalyse vindt plaats in een grote trainingsruimte met drie loopbanen, bestaande uit verschillende ondergronden: beton, kunstgras en een volkunststof atletiekbaan.

“Onze loopanalyse is uniek omdat onze experts naar de totale beweging kijken. Ze kunnen je op basis van de digitale opnames direct vertellen wat eraan de hand is en hoe het beter kan. Binnen afzienbare tijd weet je dus hoe je blessures kunt voorkomen, prestaties kunt verbeteren en soepeler kunt bewegen,” aldus Jan Haagen. Deze maand loopt er een speciale actie voor hardlopers. Kijk op www.voetenbeweging.nl

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle