4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Preventie voor sporters

Sport Preventie

Een gezond lichaam gezond houden en het voorkomen van blessures. Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging is het ons doel om te zorgen dat jij kunt blijven sporten zonder lichamelijke klachten. Veel sportblessures komen door teveel belasting tijdens het sporten in combinatie met te weinig herstel. De meest voorkomende sportblessures ontstaan tijdens het hardlopen. Denk aan knie blessures en enkel blessures. Voor beginnende en gevorderde hardlopers bieden wij een gratis hardloop spreekuur aan waar je informatie krijgt over de juiste manier van hardlopen en vragen kunt stellen.

Waarom preventie inzetten?

Het klinkt niet altijd logisch om een behandeling in te zetten, wanneer er geen sprake is van een bepaalde klacht. Vaak nemen we pas contact op met een specialist wanneer we langdurige pijnklachten ervaren of blessures hebben. Preventie gaat om het bijhouden van jouw gezondheid, zodat je onbelemmerd kan blijven sporten.

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging maken we gebruik van verschillende disciplines op gebied van voeten, enkels en beweging. Door onze multidisciplinaire samenwerking kunnen we op gebied van preventie zorgen voor een verbetering van jouw sportprestaties. Door de inzet van juiste voeding, ontspanning en de juiste schoen kan je zorgen voor vermindering van blessures. We kijken verder dan een steunzool of een aanpassing in een hardloopschoen, we kijken naar het gehele plaatje.

Loopanalyse

Onze specialisten ontwikkelen een uitgebreide loopanalyse voor sporters. De loopanalyse kan worden toegepast voor klachten op gebied van houding, verbetering van sportprestaties en chronische pijn. De loopanalyse bestaat uit een intakegesprek en uitgebreide analyse, waarbij we beeldopnames maken van het looppatroon. Na de beeldopnames bespreken onze specialisten de uitkomst van de analyse en maken we een gericht plan.

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging gaan we uit van het lichaam als keten. Alle onderdelen staan in verbinding met elkaar en wanneer er bijvoorbeeld sprake is van nekklachten kijken we bij de loopanalyse ook naar de stand van de voeten, enkels, knieën en heupen. Op deze manier kunnen we blessures voorkomen en preventief werken aan verbeterde sportprestaties. Plan hier jouw persoonlijke loopanalyse in.

Meer informatie

Wil je preventie inzetten om jouw sportprestaties te verbeteren? Of ben je benieuwd naar wat het Expertisecentrum Voet & Beweging voor jou kan betekenen op gebied van sportvoeding? Maak dan hier een gratis afspraak voor een online advies gesprek.

Lees meer

Wandelen in de natuur herstelt je aandacht

Een wandeling in de natuur is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je aandacht. Onderzoekers vergeleken de hersenactiviteit van wandelaars in natuurlijke...

Hoe belangrijk zijn sport en bewegen voor ons welbevinden?

Het streven naar welbevinden, oftewel een gelukkig en tevreden leven, is iets waar mensen en samenlevingen al eeuwenlang naar streven. Sport en bewegen spelen hierbij...

Eet je voor of na het sporten?!

Er wordt veel gediscussieerd over het optimale tijdstip om te eten als je gaat sporten. Sommigen pleiten ervoor om voor het sporten te eten om...

10

Kennis van zaken en neemt de tijd en aandacht voor de behandeling. Ik heb veel profijt van de behandelingen.

9

Ze denken goed mee me schoenen waren wel goed alleen de revalidatie arts wilde nog een verandering.

10

Ik heb veeeeeeel minder vermoeide voeten. Dus ik kan niet anders dan blij zijn en weten dat ze haar vaak verstaat.

8

Vlot en deskundige benadering alsmede begrip voor de problemen.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang acties, tips en alles omtrent voeten, beweging en gezondheid.

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle