4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Preventiekaarten

Preventiekaarten ontvangen

Voorkomen is beter dan genezen. Met onze gratis preventiekaarten zie je in één oogopslag wat jij kan doen om voet- en beweegklachten te voorkomen.

Preventiekaart voor hardlopers

Jaarlijks loopt zo’n 25% van de hardlopers een blessure op. Bij het merendeel hiervan gaat het om een overbelastingsblessure. Vele factoren spelen dan een rol bij het ontstaan van de blessure: inspanningsfysiologie, trainingsschema’s, trainings-samenstelling, looptechniek en het type hardloopschoenen. Onze preventiekaart helpt je op weg om de kans te verkleinen dat je een blessure krijgt, omdat je de oefeningen gewoon elke dag kunt doen. Mooi meegenomen toch?

Preventiekaart voor meer spierkracht

De meeste cliché’s zijn waar. Zo ook deze: voorkomen is beter dan genezen. Daarom hebben we de preventiekaart gemaakt. Hierop staan zes handige oefeningen voor elke dag voor meer spierkracht en een betere balans tot op hoge leeftijd. De kaart is gratis af te halen op de vestiging, maar we hebben ook een printversie voor iedereen die niet in de buurt woont.

 
Preventiekaart voor voet en romp stabiliteit

Rompstabiliteit is belangrijk bij het voorkomen en genezen van bewegingsklachten. Versterk je daarbij ook gericht de kleine intrinsieke voetspieren, dan voorkom je het inzakken van de voetholte. Zo werk je gericht aan een betere balans en aan een duurzame stabiliteit van je lichaam. Deze oefeningen kun je meerdere keren per dag doen, bijvoorbeeld tijdens het koken of tandenpoetsen.

Preventiekaart voor wandelen met de stok
Een wandelstok is een steun die u veilig verder brengt. Toch is het voor veel ouderen niet duidelijk hoe de stok het beste te hanteren. Daarom geven we u graag een paar praktische tips die een goed stokgebruik bevorderen.
Preventiekaart voor lopen met de rollator
Veel ouderen zijn kwetsbaar als ze met een rollator lopen. Dit heeft te maken met de manier waarop de rollator is afgesteld, hoe deze wordt gebruikt en hoe uw lichaamshouding is als u met de rollator loopt. Met deze kaart kunt u veilig op weg en voorkomt u ongelukken en blessures.