We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Preventie

Wat is preventie?

Preventie staat voor het voorkomen van blessures en aandoeningen. Daarnaast kan preventie ingezet worden om onze gezondheid te beschermen en bevordert het een gezonde levensstijl. Door preventief te handelen blijven we gezond en worden blessures voorkomen of in een vroeg stadium opgespoord.

Lees meer

Waarom preventie inzetten?

Het klinkt niet altijd logisch om een behandeling in te zetten, wanneer er geen sprake is van een bepaalde klacht. Vaak nemen we pas contact op met een specialist wanneer we langdurige pijnklachten ervaren of blessures hebben. Preventie gaat om het bijhouden van jouw gezondheid, of dit nou gaat om fysieke of mentale gezondheid.

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging maken we gebruik van verschillende disciplines op gebied van voeten, enkels en beweging. Door onze multidisciplinaire samenwerking kunnen we op gebied van preventie zorgen voor een verbetering van jouw levensstijl. Of het nu gaat om stoppen met roken, het verliezen van overgewicht, het maken van een loopanalyse of werken aan jouw mentale gezondheid. Bij ons vind je alles binnen één centrum.

Preventieprogramma’s

Onze specialisten ontwikkelen onder andere preventieprogramma’s die zich richten op mensen die blessures willen voorkomen tijdens het sporten. Daarnaast kan preventie ook worden ingezet voor mensen die binnen hun beroep meer risico lopen op blessures. Denk aan beroepen, waarbij er veel fysieke arbeid verricht wordt. Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging richten we ons niet alleen op de preventie van fysieke blessures.

Ook mentale gezondheid speelt een grote rol. Veel fysieke doelen kunnen pas bereikt worden, wanneer we hier mentaal toe bereid zijn. Onze leefstijlcoaches en sportdiëtisten helpen je graag bij het preventief fit houden van jouw mentale gezondheid door inzet van coaching en de juiste voeding.

Meer informatie?

Wil je preventie inzetten om jouw levensstijl te verbeteren? Of ben je benieuwd naar wat het Expertisecentrum Voet & Beweging voor jou kan betekenen op gebied van vitaliteit? Maak dan hier een gratis afspraak voor een online advies gesprek.

Fietsen

Veilig en (val)preventief op fietsen?

Wandelen

Last van uw voeten of benen tijdens het wandelen? Of andere uitdagingen? Lees meer over (het verhelpen van) klachten.

Hardlopen

Je prestaties verbeteren of pijn vrij hardlopen? Wij kunnen je helpen, maak vrijblijvend een afspraak of kijk hier voor meer informatie.

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle