4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Monique

Monique is 36 en werkt fulltime als bloemist. Monique heeft al jaren last van pijn onder de voet, in de buurt van haar grote teen. Ongeveer twee jaar geleden heeft ze hiervoor onderzoeken gehad in het ziekenhuis, deze bestonden uit röntgenfoto’s en echografie. De voorgeschreven fysiotherapie, om de spierspanning aan de onderzijde van de voet te verlichten, en de eerder geleverde op maat gemaakte steunzolen hebben het gewenste pijnvrije resultaat niet gebracht. Omdat elke stap pijnlijk is, wordt ze bij haar dagelijkse werk erg in haar functioneren beperkt en is wandelen in het weekend niet meer mogelijk.

Oorzaak pijn onder voet

Monique kwam op aanraden van een vriendin bij het Expertisecentrum Voet & Beweging voor een second opinion. Tijdens de intake en het onderzoek kwam naar voren dat de oorzaak van de pijn onder de voet een holvoet is in combinatie met een minder beweeglijke grote teen. Dit heeft een irritatie van een spieraanhechting aan een botje onder de voet tot gevolg. Er is gekozen voor steunzolen waarbij het botje, en daarmee ook de spieraanhechting, zoveel mogelijk drukvrij blijft tijdens het afwikkelen en de voeten weer een normale afwikkeling krijgen.

Het advies om schoenen te dragen die de voorvoet ontzien tijdens het afwikkelen en die stevigheid bij hak en enkel bieden, heeft Monique opgevolgd. Na zes weken kwam Monique op controle en blijkt ze pijnvrij zolang ze het schoenenadvies volgt en de steunzolen draagt. Inmiddels heeft Monique zelfs het hardlopen weer voorzichtig opgepakt. Tijdens de controle bij onze behandelende register-podoloog zijn haar zolen uit de sportschoenen direct gecorrigeerd om het bot drukvrij te houden.

Behandelaar: Jan Haagen

Wil je weten wat het Expertisecentrum Voet & Beweging voor jouw klacht kan betekenen? Neem contact op en maak een afspraak.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle