MEDISCHE PEDICURE

Pedicure, podoloog, registerpodoloog, podotherapeut, adviseur voetgerelateerde klacht, orthopedisch schoenmaker… Er zijn nogal wat disciplines die zich met voeten bezighouden. En elke voetspecialist heeft zijn eigen deskundigheid. In ons expertisecentrum bundelen we al die kennis en ervaring om jou goed te kunnen helpen met je vraag, pijn- of beweegklacht. Hieronder leggen we uit wat de medisch pedicure voor je kan betekenen.

VERSCHILLENDE SOORTEN PEDICURES

Er zijn verschillende soorten pedicures. Globaal kan je hen onderverdelen in twee groepen: de pedicure en de medisch pedicure.

  1. Pedicure. Een pedicure is iemand die zich professioneel bezighoudt met voetverzorging, cosmetische behandeling van de voeten en behandeling van voetproblemen zoals overtollig eelt, likdoorns, kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingegroeide nagels. Een pedicure met aantekening DV geeft ook voetbehandelingen aan mensen met diabetes, een pedicure met aantekening RV behandelt ook voeten van reumapatiënten.
  2. Medisch pedicure. Een medisch pedicure behandelt niet alleen de gezonde voet, maar ook de zogenaamde risicovoet. Dat is een kwetsbare voet door bijvoorbeeld reuma, diabetes, kanker, vaataandoeningen, ouderdom of een neurologische aandoening. De medisch pedicure beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van specialistische technieken zoals nagelreparaties uitvoeren, nagelprotheses maken, antidruktechnieken en orthesiologie. Na de basisopleiding tot pedicure heeft hij hiervoor een kopstudie medisch pedicure op mbo 4-niveau gevolgd. De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige en andere disciplines op het gebied van voetzorg en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures.
  3. Medisch pedicure sport. Een medisch pedicure die zich door middel van een erkende opleiding heeft gespecialiseerd op sportgebied.

 

MEDISCH PEDICURE IN ONS EXPERTTEAM

In ons expertteam op het gebied van voet en beweging mag een medisch pedicure niet ontbreken. Onze medisch pedicure is gediplomeerd lid van ProVoet, brancheorganisatie voor pedicures. Ze richt zich op het voorkomen en verminderen van pijnklachten aan de gezonde voet en de risicovoet. Als het nodig is werkt ze daarbij nauw samen met onze registerpodoloog, podotherapeut en fysiotherapeut.

WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT?

Heb je last van voetklachten zoals likdoorns, kloven, ingroeiende teennagels? Heb je voetklachten door een ziekte of aandoening zoals reuma, diabetes, spasticiteit of kanker? Of leveren je voeten bij het ouder worden steeds meer pijnklachten op?

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging stellen we een team op maat samen om je snel en doeltreffend een oplossing te bieden. Zo helpen we jou samen om voetklachten te voorkomen en te verminderen.

Vergoeding en kosten medisch pedicure

Wat zijn de kosten voor medisch pedicure en wordt het vergoed vanuit de zorgverzekeraar? Bekijk alle informatie wat betreft kosten en vergoedingen in ons kosten- en vergoedingsoverzicht.

Maak gemakkelijk een afspraak bij het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Klanten beoordelen ons met een...