We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Overgewicht? Gratis hulp van een leefstijlcoach!

Sinds 1 januari 2019 hoef je je portemonnee niet meer leeg te schudden als je je overgewicht wilt aanpakken. De overheid heeft namelijk een flink bedrag uitgetrokken voor enkele programma’s om je eet- en beweegpatroon nu écht te veranderen. Deze begeleiding naar een gezondere leefstijl is bijna of helemaal gratis: geen eigen risico, geen of weinig eigen bijdrage.

Gecombineerde Leefstijlinterventie

De overheid investeert 6,5 miljoen euro om in 2019 de zogenaamde Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) van de grond te krijgen. Dit gebeurt door de Gecombineerde Leefstijlinterventie te vergoeden vanuit de basisverzekering. Hierdoor kunnen duizenden mensen gratis begeleiding krijgen. Een GLI-aanbieder (een leefstijlcoach, diëtist, fysio- of oefentherapeut) helpt hen in de strijd tegen overgewicht door de drie elementen voeding, beweging en gedrag te combineren. De focus ligt op blijvend gezondere eet- en beweeggewoontes.

Zorgverzekering

Er zijn verschillende GLI-programma’s ontwikkeld. Vraag altijd bij je zorgverzekeraar na welk programma je vergoed krijgt en welke eisen de zorgverzekeraar aan de aanbieder stelt. Vaak is de eis dat de begeleiding moet worden verzorgd door een gecontracteerde leefstijlcoach, die is erkend door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). 

Wie komen in aanmerking?

Niet iedereen heeft recht op gratis leefstijlcoaching. De Gecombineerde Leefstijlinterventie is alleen bedoeld voor mensen van 18 jaar of ouder met

  • een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger
  • een BMI van 25 en een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen en diabetes type 2
  • een BMI van 25 en artrose of slaapapneu

Voor deelname aan een GLI-programma is een verwijzing van de huisarts nodig.

Verschillende programma’s

Een Gecombineerde Leefstijlinterventie-programma duurt 24 maanden en bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten. Er zijn op dit moment drie erkende GLI-programma’s: CooL, Beweegkuur en SLIMMER. 

Gebruikte bronnen:

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle