ORTHOPEDISCHE SCHOENTECHNIEK

VERWIJZING NAAR EEN ORTHOPEDISCH SCHOENMAKER

Vaak kom je bij een orthopedisch schoentechnicus terecht via een verwijzing door huisarts, orthopeed, reumatoloog of revalidatiearts. Daarbij kan het gaan om nazorg na een operatie. Maar het kan ook zijn dat je een hulpmiddel geadviseerd krijgt als alternatief voor een operatie. Veelvoorkomende redenen voor verwijzing naar een orthopedisch schoentechnicus zijn:

Onze orthopedisch schoentechnologen nemen ook deel aan gezamenlijke spreekuren met specialisten in het ziekenhuis, het revalidatiecentrum en in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. 

 

Welke oplossingen?

De orthopedisch schoentechnicus of orthopedisch schoenmaker biedt de volgende oplossingen voor voet-, enkel- en beweegproblemen:

  • Volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen (OSA)
  • Semi-orthopedische schoenen (OSB)
  • Voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC)
  • Advies
  • Steunzool (supplement) of inlay
  • Schoenadvies

 

EEN ADVIES WAAR JE BETER VAN WORDT

Je motivatie om een semi-orthopedische of orthopedische schoen of een aangepaste confectieschoen te dragen, hangt af van de volgende factoren:

  • Kan je er weer beter door functioneren?
  • Zit de schoen lekker en heb je minder pijnklachten (welk materiaal, hoe is de stand in de schoen enz.)?
  • Vind je de schoen mooi genoeg?

Dit zijn afwegingen die je samen met de orthopedisch schoenmaker al bespreekt vóórdat de schoen of aanpassing wordt gemaakt. Gelukkig zijn er de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest in materialen en verwerkingstechnieken. Daardoor zien (semi-) orthopedische schoenen er een stuk beter uit dan vroeger. Zie voor voorbeelden www.schoenmodel.nl.

Vergoedingen

Als je speciale schoenen nodig hebt, wil je dat die er zo goed mogelijk uitzien en dat je er beter door functioneert. Voor de zorgverzekeraar speelt daarnaast ook het kostenplaatje mee. Dat komt mede doordat de groep die orthopedische schoenoplossingen nodig heeft, groeit. 

Orthopedische schoenvoorzieningen vallen onder de basisverzekering, maar moeten wel binnen het door de zorgverzekeraar gestelde tarief passen. De orthopedisch schoentechnicus denkt graag met je mee over een betaalbare en doeltreffende oplossing, die ook nog eens zo mooi mogelijk is.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over orthopedische schoenen via de onderstaande knop. 

Maak gemakkelijk een afspraak bij het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Klanten beoordelen ons met een...