MINEKE VEGTER

Mineke is sportarts bij Isala in Zwolle en is al vele jaren aangesloten als clubarts bij de betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle, waar ze deel uitmaakt van de medische staf. Mineke houdt zich bezig met blessureconsulten, preventieve sportmedische onderzoeken, inspanningstesten, advisering rond sportbeoefening en sportmedische begeleiding van teams en individuele sporters.

Mineke brengt balans tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam. De juiste belasting is van vele factoren afhankelijk, waaronder sportintensiteit, schoeisel, eetpatroon, motivatie en focus. Ook belangrijk is in hoeverre de sporter echt luistert naar de signalen van zijn lichaam. Belastbaarheid hangt af van het DNA, kans op blessures, basisconditie en kracht. Mineke is groot voorstander om kracht en conditie fasegericht op te bouwen. Het is de manier om blessures te voorkomen.

Wil je graag een keer een lezing van Mineke bijwonen over het voorkomen van blessures? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je snel een uitnodiging. Of kijk direct in de agenda