EMMELIEN TEN HOOR

“Ik ben huisarts in Voorthuizen en kaderhuisarts bewegingsapparaat in opleiding. Een kaderopleiding is een specialisatie binnen de huisartsgeneeskunde, bijvoorbeeld diabetes, ouderenzorg, hart en vaten, gynaecologie en spoedzorg. Ik heb ervoor gekozen om me te specialiseren in het bewegingsapparaat. De opleiding duurt twee jaar. Ik ben deze opleiding mede gaan volgen vanuit mijn interesse in gezondheid en bewegen.
Naast mijn werk en opleiding ben ik moeder van zes kinderen, zorg ik voor onze paarden, varkentjes, hond en kat en ben ik actief in trailrunning, tennis, racefietsen, mountainbiken, skiën en wandelen.

In de dagelijks praktijk ervaar ik hoe belangrijk het is om een gezond lichaam te hebben. Sport bewegen en buitenlucht zijn heel belangrijk voor een gezond en fit leven. Dat ervaar ik persoonlijk en ik stimuleer mijn omgeving en patiënten hier ook in.
Een gezond lichaam begint met gezonde voeten, zij vormen de basis van onze beweegpatroon, zonder voeten kun je niet lopen (uitzonderingen daargelaten). Daarom was ik direct enthousiast toen ik gevraagd werd mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Binnen het EVB hoop ik de komende tijd een actieve bijdrage te kunnen leveren in de anderhalvelijnszorg, waarbij we multidisciplinair de complexere problemen op het gebied van voet en bewegen kunnen analyseren en behandelen.
Graag ontmoet ik je binnenkort persoonlijk.”