We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Onvoldoende bewustzijn van risico’s bij beginnende sporters

In de wereld van sport en fitness zijn beginnende sporters niet altijd voldoende op de hoogte van de mogelijke risico’s die ze lopen. Terwijl de motivatie om actief te worden hoog is, blijkt gebrek aan bewustzijn een sluimerend probleem te zijn dat de algehele gezondheid van beginnende sporters kan beïnvloeden. 

Veel beginnende sporters hebben de neiging zich te concentreren op de fysieke voordelen van lichaamsbeweging, zonder volledig op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s. Het gebrek aan voorlichting over essentiële aspecten, zoals juiste technieken, rustperiodes en individuele gezondheidsbeperkingen, kan leiden tot blessures en andere gezondheidscomplicaties. 

Het enthousiasme om snel resultaten te zien, kan leiden tot overtraining. Beginnende sporters hebben soms de neiging om te veel te doen in een kort tijdsbestek, wat kan resulteren in overbelasting van spieren en gewrichten. Dit kan niet alleen leiden tot blessures, maar ook tot langdurige gezondheidsproblemen. 

Een ander aandachtspunt is het ontbreken van professionele begeleiding. Veel beginnende sporters starten zonder de expertise van een trainer of gezondheidsprofessional te raadplegen. Hierdoor wordt er vaak een te korte herstelperiode ingepland.  

Daarnaast is het cruciaal dat beginnende sporters hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid. Het zoeken naar professionele begeleiding, het leren herkennen van lichamelijke signalen en het respecteren van rustperiodes zijn essentiële stappen om een duurzame en gezonde sportroutine te handhaven. Hier kan het Expertisecentrum bij helpen.  

Ben jij ook een beginnende sporter en heb je een paar handvaten nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek!  

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle