4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Nederlanders missen belangrijke vitamines en mineralen

Recente gegevens van de Voedselconsumptiepeiling (VCP) laten zien dat veel mensen in Nederland niet genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgen. Dit geldt vooral voor vitamine A, B2, B6, C en folaat, en voor mineralen zoals calcium, ijzer en kalium. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt het nodig om verder onderzoek te doen naar de voedingsstatus en de prevalentie van mogelijke gezondheidsproblemen.

 

Vitamine D-tekort aanpakken

Een specifiek aandachtspunt is het tekort aan vitamine D bij ouderen tussen 70 en 79 jaar. Uit de VCP blijkt dat zij gemiddeld slechts 11-13 microgram vitamine D per dag binnenkrijgen, terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor deze leeftijdsgroep 20 microgram is.

 

Te veel van het goede

Aan de andere kant hebben sommige mensen juist te hoge innames van stoffen zoals retinol, zink, jodium, koper en magnesium. Het RIVM ziet vooralsnog geen directe reden tot zorg voor de volksgezondheid vanwege zowel de lage als hoge innames, maar benadrukt dat vervolgonderzoek nodig is om hier een beter beeld van te krijgen.

 

Voedingsstatus onderzoeken

Het meten van de hoeveelheid vitamines en mineralen in het lichaam, bijvoorbeeld via bloed- of urinetests, kan helpen bij het vaststellen van eventuele tekorten of overschotten. Dit voedingsstatusonderzoek is cruciaal om de bevindingen van de VCP te verifiëren. Het recente overzicht van het RIVM toont aan dat er meer onderzoek nodig is naar de voedingsstatus met betrekking tot vitamine B2, D, ijzer, jodium en calcium, omdat er aanwijzingen zijn dat bepaalde groepen zoals volwassenen, zwangere vrouwen en kinderen mogelijk te weinig van deze voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid.

 

Vind jij het lastig hoeveel vitamine of mineralen je moet innemen? Bij het Expertisecentrum kunnen je helpen! Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle