We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Mijn kind kan niet sporten vanwege hielpijn

Met de start van een nieuw schooljaar beginnen ook alle sportclubs weer. Regelmatig krijgen we dan vragen van bezorgde ouders over hielpijn bij hun kind.

Een veel voorkomende oorzaak van pijn aan de achter- of onderkant van de hiel tijdens of na het sporten is de ziekte van Sever. Dat is een aandoening die vooral voorkomt bij actieve en sportende kinderen tussen acht en dertien jaar, die in een groeiperiode zitten.

Als de groei afneemt, verdwijnen de klachten vanzelf. Dat kan een half jaar tot twee jaar duren.

Heeft je kind hielpijn, laat onze voetspecialisten dan beoordelen of het om de ziekte van Sever gaat. Is het inderdaad Sever, dan hoef je je als ouders geen zorgen te maken. De klachten verdwijnen immers vanzelf weer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de hielpijn niet vervelend is voor je kind. Een tijdje minder vaak en minder intensief sporten kan helpen. Zorg daarbij in ieder geval voor sportschoenen die geschikt zijn voor de sport die je kind beoefent. Soms is het zelfs nodig om een tijdje helemaal niet te sporten. Daarnaast kunnen oefentherapie en op maat gemaakte zolen de klachten verminderen.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle