LOOPANALYSE

Een dynamische loopanalyse (kortweg: loopanalyse) is een onderzoek van je loop- en beweegpatroon met behulp van video-opnames.

Bij klachten of voor beter presteren

Bij veel beweegklachten is er een duidelijke relatie met iemands lichaamshouding en beweegpatronen. Heb je langdurige of terugkerende klachten in voet, enkel, knieën, heupen of rug? Een loopanalyse geeft inzicht in de oorzaak en gerichte aanpak van je klachten. Daarnaast is een loopanalyse een effectief hulpmiddel voor sporters die hun prestaties willen verbeteren en blessures willen voorkomen.

Voor wie is een loopanalyse?

Een loopanalyse is geschikt voor alle leeftijden en kan worden gebruikt bij:

 • Sportgerelateerde klachten
 • Verbetering van sportprestaties
 • Voorkomen van blessures
 • Herstel na een blessure
 • Terugkerende klachten
 • Chronische pijnklachten
 • Houdingsgerelateerde klachten

 

Werkwijze

Onze adviseur neemt je mee naar de analyseruimte. Na een kort intakegesprek krijg je de gelegenheid om je om te kleden in de kleedruimte. De adviseur maakt een digitale scan van je voet, om het type voet en de voetstand te beoordelen. Daarna worden er videobeelden gemaakt van je beweegpatroon tijdens het lopen. Na de filmopnames bespreekt de adviseur de videobeelden samen met jou. Als het nodig is, vindt nog aanvullend onderzoek plaats en neemt de adviseur zijn bevindingen door met een of meer collega-experts.

Tot slot bespreekt de adviseur zijn tips en adviezen met jou. De beeldanalyse krijg je op een usb-stick mee naar huis.

Video-opnames

Tijdens de loopanalyse volgen we elke beweging op de voet met behulp van analysesoftware, die is gekoppeld aan twee speciale camera’s. We kunnen bewegingen in het systeem over elkaar heen projecteren en deze vanuit verschillende hoeken waarnemen en meten. Dit maakt het mogelijk om bewegingsuitslagen, gewrichten en spierkracht te onderzoeken en een goed inzicht te krijgen in jouw loop- en bewegingspatroon. De loopanalyse vindt plaats in een ruimte met drie loopbanen, bestaande uit verschillende ondergronden: beton, kunstgras en een volkunststof atletiekbaan.

Wat maakt onze loopanalyse uniek?

Onze loopanalyse is uniek om twee redenen:

 1. Onze experts kijken naar de totale beweging. Beweegklachten staan niet op zich. Je lichaam is een keten. Een verandering in één onderdeel heeft invloed op de rest van je lichaam. Pijn na een knieoperatie kan daardoor tot rug- en nekklachten leiden, om maar een voorbeeld te noemen. Bij een loopanalyse kijken we niet alleen naar je voet en enkel, maar naar je hele loop- en bewegingspatroon. Op basis van de video-opnames kunnen onze experts je direct vertellen wat eraan de hand is en hoe het beter kan.
 2. Waar sportzaken na een loopanalyse stoppen bij een schoen of inlegzool, gaan wij verder. Wij hebben een uitgebreid team van voet-, enkel en beweegspecialisten in huis. Hiermee helpen we je na de loopanalyse snel en doeltreffend aan een oplossing om blessures te voorkomen, prestaties te verbeteren of van je klachten af te komen. 

PRAKTISCHE ZAKEN

 • Trek voor de loopanalyse een korte broek en een T-shirt aan, liefst een nauwsluitend shirt in een lichte kleur, en neem je sport- of vrijetijdsschoenen mee.
 • De loopanalyse duurt ongeveer 45 minuten en kost € 95,- De loopanalyse wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Voet, enkel- of beweegklachten?

Met grote toewijding en veel kennis van zaken verhelpen onze specialisten jouw klachten. Ook ondersteunen we je bij het voorkómen van pijn en andere ongemakken. Met als doel dat jij soepel en gezond kan blijven bewegen, een leven lang.