Lieke

IK HOUD VAN…

Hardlopen. Ik train al jaren, wissel korte lopen af met lange duurlopen en doe dat twee tot drie keer per week, het hele jaar door. Ze zeggen wel eens dat een marathon lopen 90% mentaal is en 10% fysiek. Je doorzettingsvermogen is dus belangrijker dan je conditie. Ik denk zelf dat je spieren echt in topconditie moeten zijn om die 42 km goed uit te lopen. Ik heb het zelf ervaren toen ik last kreeg van mijn kuit.”

NAAM

Lieke

HOBBY

Hardlopen

KLACHT

Een pijnlijke achillespees. Een beruchte blessure onder hardlopers. De pijn is met name voelbaar tijdens het afzetten en ze spelen een rol in het stabiliseren van de enkel. Als de kuitspieren samentrekken, wordt er aan de achillespees getrokken en strekt de voet zich. De krachten in deze pees kunnen hierbij oplopen tot wel zeven keer het lichaamsgewicht. Dit maakt de achillespees gevoelig voor overbelasting.

OPLOSSING

We analyseerden haar looppatroon en gaven haar voorlichting over de functie van de achillespees. Door een kleine hakverhoging onder haar sportzool te plaatsen en excentrische oefeningen mee te geven, kan Lieke weer hardlopen zonder pijn.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Het Expertisecentrum Voet & Beweging

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties. Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Agenda

  • Geen activiteiten