4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Boektip: Leren revalideren

Boektip: Leren revalideren

Leren revalideren is geschreven door Afke van de Wouw & Yara van Gendt

Yara is (sport- en prestatie) psycholoog binnen haar vrijgevestigde psychologenpraktijk in het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Zij begeleidt sporters, presteerders, werknemers en anderen die vastlopen om het optimale uit zichzelf te halen en lekkerder in hun vel te zitten.

Daarnaast is ze elke woensdag samen met collega Afke van de Wouw vanuit WOUW Performance Coaching werkzaam op de KNVB Campus in Zeist, in het open voetbal innovatiecentrum.

Onlangs is in 2021 hun boek verschenen ‘Leren Revalideren’. Dat verdient natuurlijk extra aandacht! Zij hebben in dit boek hun werkervaring in de sport gecombineerd met theorieën en onderzoek uit de (sport)psychologie en sportwetenschappen.

Het boek is niet alleen geschreven voor geblesseerde sporters. Maar ook voor de mensen om de sporter heen, zoals fysiotherapeuten, coaches, trainers, ouders en vrienden. Zij spelen een grote rol in het ondersteunen van de sporter.

Als je als sporter geblesseerd raakt, gaat de meeste aandacht uit naar het geblesseerde lichaamsdeel. Hoe het met jou zélf gaat, komt veel minder aan bod. Hoe komt het dat je (weer) geblesseerd bent geraakt? Hoe deal je met je blessure? Wat kun je doen om je revalidatie te optimaliseren? Hoe zorg je ervoor dat je weer vertrouwen krijgt in je lichaam? Hoe ga je om met de revalidatiedip? En hoe zorg je ervoor dat je er sterker uitkomt? Kortom; hoe leer je revalideren?

Leren revalideren bestaat uit zeven delen en volgt de tijdlijn van de blessure; van het ontstaan van de blessure tot wedstrijdfit zijn en weer klaar om te presteren.

Dit praktijkboek is gebaseerd op theorieën en onderzoek uit de (sport-)psychologie en sportwetenschappen, gecombineerd met werkervaring als sportpsychologen en fysiotherapeut in de (top)sport. Door het lezen en werken met de oefeningen uit dit boek, zal je effectiever revalideren, sterker uit je revalidatie komen en de kans op een nieuwe blessure verkleinen.

Met als doel dat je weer blessurevrij kan sporten!

Ben je als sporter, coach of trainer op zoek naar begeleiding. Of ben je gewoon benieuwd? Neem dan eens een kijken op de website. 

Op deze website -die steeds wordt aangevuld- vind je de werkbladen, podcasts, audio-oefeningen, video’s en boeken, waarnaar wordt verwezen in het boek. Deze oefeningen en tips kun je toevoegen aan de reeds bestaande behandeling. Op die manier worden zoveel mogelijk aspecten getraind, die van invloed zijn op de revalidatie. Daarnaast wordt zo in kortere tijd hetzelfde (of meer) bereikt met minder overbelasting, meer welbevinden en uiteindelijk betere revalidatie.

Lees alles over het boek; Leren revalideren op: www.lerenrevalideren.nl

Auteurs: Afke van de Wouw & Yara van Gendt

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle