We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Je voeten verzorgen in de zomer

Als het warm is, wil je graag onbezorgd op blote voeten, sandalen of slippers kunnen lopen, zonder last van eelt, kloven, likdoorns, voetschimmels, kalknagels en andere ellende. Mooie voeten met een gezonde, soepele huid vragen om goede verzorging. Met deze tips houd jij je voeten zomerproof!

Stap 1

De basis: schoon en droog
Was je voeten elke dag. Gebruik hiervoor geen zeep, want zeep tast de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Droog je voeten na het wassen zorgvuldig af, vooral ook tussen de tenen. Draag schoenen met een goede pasvorm en kies voor sokken en schoenen van ademend materiaal. Trek elke dag schone sokken aan. Als je last hebt van zweetvoeten zelfs twee keer per dag.

Dan nog even iets over voetschimmel. In natte ruimtes heb je zo een voetschimmel te pakken. Draag daarom slippers in zwembaden en openbare doucheruimtes. Ook als je je nagelknipper met anderen deelt, loop je een grotere kans op voetschimmel. Houd die dus voor jezelf!

Stap 2

Beweeg!
Zorg dat je voldoende beweegt. Dat is goed voor je bloedsomloop, en daar profiteren je voeten ook van.

Stap 3

Scrub!
Overtollig eelt en dode huidcellen haal je weg met een scrub of puimsteen. Je voeten voelen dan weer lekker zacht. Een klein beetje eelt is normaal. Zit er net wat meer eelt, dan kun je dit voorzichtig wegvijlen. Is de eeltlaag erg dik? Laat het eelt dan door een pedicure verwijderen. In een dikke eeltlaag kunnen namelijk kloven ontstaan en die zijn pijnlijk.

Stap 4

Gebruik een vochtinbrengende crème
Zon, zee en strand drogen de huid van je voeten uit. Smeer je voeten daarom dagelijks in. Dat houdt de huid soepel en gezond. Gebruik hiervoor geen bodylotion, maar een goede, hydraterende, eventueel vettige voetencrème. Sla daarbij de huid tussen je tenen over, omdat daar anders gemakkelijk voetschimmel kan ontstaan.

Stap 5

Nagels lakken?
Als je je nagels graag lakt, gebruik dan een goede blanke basiscoat en breng daarna pas een kleurtje aan. De basiscoat voorkomt verkleuring van de natuurlijke nagelplaat. Lak niet tot de nagelriemen, want dat verstikt de huid. Met een topcoat bovenop de laklaag zorg je dat de kleur lang blijft zitten.

 

Wil je niet zelf aan de slag, maar laat je ons liever op professionele wijze je voeten zomerklaar maken? Neem dan contact met ons op!

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle