4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Interview met Carien Lemein–van Benthem

Medisch pedicure en oncologisch voetverzorger binnen het Expertisecentrum Voet & Beweging en mede-eigenaar van Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle. Naast onze aanwezigheid in het Expertisecentrum hebben wij meer locaties in Zwolle waar wij medische voetzorg leveren.

Wat doe je binnen het Expertisecentrum Voet & Beweging?

Ik verzorg voeten en behandel huid- en nagelaandoeningen. Denk hierbij aan het verhelpen van kloven, ingroei van teennagels, likdoorns, nagelreparaties en het plaatsen van nagelbeugels. Ik behandel de meer complexe voet- en nagelproblematiek. Dit zijn behandelingen aan de risicovoet, bijvoorbeeld in het geval van reuma, diabetes, spasticiteit en kanker. Ook verwaarlozing en complicaties door ouderdom vallen hier onder. Alle behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Cliënten zo goed mogelijk helpen om pijnvrij en met plezier te lopen. Soms kan dat met een eenvoudige behandeling of een goed advies maar bij complexere vraagstukken kan de samenwerking met andere disciplines binnen het Expertisecentrum Voet & Beweging tot mooie resultaten leiden. Zo samen naar een oplossing zoeken en mooie resultaten behalen, daar kan ik echt van genieten.
Waarom doe je wat je doet?

Ik vind het prettig om heel praktisch en doelgericht bezig te zijn. Daarnaast vind ik het contact met mensen heerlijk. Mijn dag is goed als ik mensen op een fijne en praktische manier heb kunnen helpen om weer lekker te lopen zonder zorgen. Dat is dan ook ons motto. Helaas lukt dat niet altijd en niet voor iedereen, maar het streven daarnaar is er elke dag weer!

Wat vind je zo bijzonder/leuk aan het Expertisecentrum Voet & Beweging?

Binnen het Expertisecentrum heeft iedereen hetzelfde doel. Dat is in de basis goed kijken naar de hulpvraag van de client aan de hand daarvan streven naar het best mogelijke resultaat. In sommige gevallen is de eigen expertise genoeg maar in andere gevallen kan er meer resultaat of beter resultaat behaald worden door doorverwijzing of samenwerking met een expert uit een ander vakgebied.

Eén van de speerpunten van het Expertisecentrum Voet & Beweging is preventie. Mensen worden steeds ouder, maar gezond en vitaal ouder worden is dan de grote uitdaging. Goede adviezen met betrekking tot leefstijl maar ook de zorg voor het eigen lichaam en op tijd hulpmiddelen aanbevelen zijn dan cruciaal. Ik draag daaraan graag mijn steentje bij.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle