4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Een gezond leefpatroon. Hoe fiks je dat?

Als de zomer eraan komt, besluiten veel mensen weer te gaan lijnen, gezonder te eten en meer te gaan sporten. Die winterkilo’s moeten eraf, het liefst voor de zomervakantie. Voor veel mensen is gezond eten iets tijdelijks. Hoeveel mensen stoppen er niet na een paar dagen? Een interessante vraag is dus: waarom lukt het de een wel om structureel gezond te leven en de ander niet? Hierbij 4 eenvoudige tips voor een duurzaam en gezond leefpatroon. Het geheim? Mindset!

Formuleer je doelen positief

Je kunt doelen op verschillende manier formuleren: ‘minder snoepen’ en ‘gezonder eten’ kunnen in feite hetzelfde doel zijn. Toch is het beter om je doelen positief te formuleren. Je leert namelijk sneller van de dingen die je doet (gezondere maaltijden bereiden), dan van de dingen die je niet doet (geen snoep meer proberen te eten).

Stap voor stap

Sommige mensen zijn van alles of niets. Het is helaas niet realistisch om van elke avond op de bank hangen naar elke dag sporten te gaan. Misschien zijn je doelen niet realistisch. Durf dat toe te geven en stel je doelen bij. Begin eens met één of twee keer per week sporten en bouw het langzaam op. Op deze manier is het makkelijker vol te houden en het geeft je een goed gevoel als je een tussendoel behaald hebt. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een loopgroepje waar je goed wordt begeleid en wordt gestimuleerd om door te zetten.

Probeer niet in de verleiding te raken

Hoe vaker je in de verleiding raakt, hoe groter de kans dat je uiteindelijk toch toegeeft. Probeer je omgeving daar waar mogelijk aan te passen aan je doel. Wil je minder vaak je e-mail checken? Sluit je mailbox op je werk dan een paar uur af en verwijder de app van je telefoon. Hetzelfde geldt voor voeding: haal niet in huis wat je in verleiding brengt. Doe bijvoorbeeld geen boodschappen als je honger hebt (na je werk) en houd je strikt aan je boodschappenlijstje.

Vergeef en beloon jezelf

We zijn vaak harder voor onszelf dan voor anderen. Hoe vaak vergeven we anderen voor hun fouten? Wees ook eens wat milder voor jezelf. Een fout is zo gemaakt, maar dat betekent niet dat je daarna mag opgeven. Je hebt misschien een keer sporten gemist en zitten snoepen. Vraag je af wat er misging, zie het als een leermoment en pak de draad weer op. En: beloon jezelf als je hebt gedaan wat je met jezelf hebt afgesproken.

Bron: sante.nl

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle