We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Herfst? Naar buiten!

Zodra de bladeren beginnen te kleuren en de temperaturen dalen, trekken we ons massaal terug in onze comfortabel verwarmde huizen. Zonde, want de herfst is een heerlijke tijd om eropuit te gaan. Bovendien is buiten zijn heel gezond. Buitenlucht en daglicht helpen je ontspannen, verbeteren je humeur, nodigen uit om in beweging te komen en verminderen de kans op verkoudheden en andere infecties. Dus trek je warme jas aan en ga een blokje om, maak een lekkere herfstwandeling of fiets een stukje! Met deze tips beleef je de herfst op zijn best.

Tip 1: Houd jezelf warm en droog met de juiste kleding

Binnenblijven omdat het regent? Nergens voor nodig! Met een paar goede wandelschoenen, een waterdichte jas en eventueel een outdoorbroek – die ook na een flinke bui al binnen enkele minuten weer droog is – kun je er bij ieder weertype op uit. Heb je een tas bij je? Impregneer hem of doe er een hoes omheen. 

Tip 2: Maak een herfstwandeling

Wat is een betere manier om te genieten van herfstbladeren, kastanjes, beukennootjes en paddenstoelen dan een heerlijke wandeling? In de herfst worden er in het hele land wandelevenementen georganiseerd. Op www.wandel.nl vind je er alvast negen. 

Tip 3: Maak je tuin winterklaar

Heb je een tuin? Dan is buitenzijn in de herfst wel heel gemakkelijk! Er is in het najaar nog van alles te doen in de tuin: het gras en de bestrating bladvrij maken; gras aanleggen of kale plekken inzaaien; hagen, vaste planten, bomen en heesters snoeien; en planten/verplanten. Bloembollen kun je planten vanaf oktober.

Tip 4: Bezoek de mooiste plekken en leukste evenementen

Niets mooier dan een herfstlandschap. Herfst is een geliefd seizoen voor de meest betoverende natuurfoto’s. Een paar tips om eropuit te gaan:

  • Struinen door het bos. 
  • Lekker uitwaaien op het strand.
  • Onderneem een een Wildspeurtocht op de Veluwe.
  • Combineer natuur en cultuur tijdens de Kunst10daagse in Bergen (19 t/m 28 oktober) 

Tip 5: Buiten spelen in de herfst

Voor kinderen is de herfst fantastisch. Maak onderaan een glijbaan samen een berg bladeren en laat je kind in het bladerbad glijden. Of verzamel tijdens een boswandeling zoveel mogelijk mooie bladeren, kastanjes, eikels en beukennootjes en maak daarvan thuis een prachtig kunstwerk. Meer leuke buitenspeeltips vind je onder andere bij Jantje Beton en Natuurmonumenten. 

Extra bonus-tip: Stap op de fiets!

Fietsen is gezond en je bent meteen lekker in de buitenlucht. Wil je Zwolle en omstreken op de fiets verkennen, dan kun je je hart ophalen. Onze Hanzestad met haar rijke historie ligt in een prachtige groene omgeving en op een kruispunt van waterwegen. Met het fietsknooppuntennetwerk kun je heel makkelijk je eigen route uitstippelen. Wil je eens iets echt bijzonders? In deze blog vind je de drie meest bijzondere fietsroutes rondom Zwolle.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle