4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Hardlopen in de natuur deel 4: bootcamp

Wie meer uitdaging wil dan het gewone hardlopen op de openbare weg of op een atletiekbaan, zou kunnen kiezen voor hardlopen in de natuur. In het vierde en laatste van deze blogserie richten we de schijnwerpers op de bootcamp.

Wat is een bootcamp?

Een bootcamp is een sportieve activiteit in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. Een bootcamptraining bestaat onder andere uit fitnessoefeningen in combinatie met korte afstanden hardlopen. Locaties waar bootcamps worden gehouden zijn bijvoorbeeld het strand, het bos, de duinen, het park of gewoon in de stad. Bij het trainen worden je eigen lichaamsgewicht en elementen in de directe omgeving, zoals bankjes, traptreden en mul zand, gebruikt. Ook neemt de trainer vaak materialen mee, denk aan touwen, kettlebells en TRX’en.

Wat moet ik kunnen voor een bootcamp?

De term bootcamp is afkomstig uit het Amerikaanse leger en wordt geassocieerd met het afknijpen van militairen. Inmiddels heeft de bootcamp er een heel andere betekenis bijgekregen in de sfeer van outdoor-fitness. Er zijn bootcamps voor allerlei verschillende niveaus, ook voor beginners. In Nederland worden bootcamps meestal vanuit sportscholen georganiseerd. Een aandachtspunt daarbij is de keuze voor de instructeur; kies er een die niet alleen op fitness gefocust is, maar ook de hardlooponderdelen op een goede manier kan begeleiden. Dat voorkomt blessures.

Welke uitrusting heb ik nodig?

Zorg voor schoenen die geschikt zijn voor buiten. Dat zijn dus niet de schoenen die je in de sportschool gebruikt. Verder is het verstandig om reflecterende kleding en lampjes te dragen voor bootcamps in het donker.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met hardlooptrainer Adri Kroes, een van de experts van het Expertisecentrum Voet & Beweging.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle