4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Goed verzorgde voeten in de zomer. De tips van medisch pedicure Carien Lemein

De invloed van zon, zee, strand op je huid is vaak groter dan je denkt; ook je voeten hebben het meestal flink te verduren in de zomervakantie. Belangrijk dus om je voeten hierop voor te bereiden en te beschermen als je eenmaal op vakantie bent. Onze partner en medisch pedicure Carien Lemein weet alles over goed verzorgde voeten in de zomer. Volg je haar tips dan ga je zorgeloos de zomer door. Namens Carien alvast een fijne vakantie!

  1. In de zomer drogen je voeten sneller uit door zon, zeewater en zand. Voor goed verzorgde voeten gebruik je dagelijks een voetencrème om de huid in topconditie te houden. Kies een goede vochtinbrengende voetencrème, verkrijgbaar bij de betere drogist. Bodylotion volstaat niet!
  2. Breng geen crème aan tussen de tenen. Deze huid wordt dan kwetsbaar voor een voetschimmel.
  3. Haal overtollig eelt en andere dode huidcellen van je voeten met een lekkere scrub of puimsteen. Bij erg dik eelt is een bezoek aan de pedicure aan te raden. Als eelt niet op tijd verwijderd wordt, ontstaan er namelijk kloven. Kloven zijn scheuren in de huid die erg pijnlijk zijn met lopen. Niet leuk tijdens de vakantie!
  4. Voorkom het oplopen van een voet- of nagelschimmel. Draag daarom slippers in zwembaden en openbare doucheruimtes en gebruik een anti-mycose spray of crème na het zwemmen, sporten of douchen.
  5. Na het zwemmen of douchen is het belangrijk om je voeten grondig afdrogen. Vergeet vooral tussen de tenen niet. Dit is vaak de plek waar een voetschimmel zich het eerste nestelt.
  6. Voor de nagellakliefhebbers: gebruik een goede blanke basiscoat op je nagels. Zeker bij een felle lakkleur zoals rood, is de kans groot dat de kleurstof de nagelplaat aantast. Als de lak dan langere tijd zit, verkleurt de natuurlijke nagelplaat. Een blanke basiscoat voorkomt dit probleem.

Wil je meer weten over Carien? Kijk dan hier voor een kennismaking en een afspraak.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle