We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

GLI steeds succesvoller

Sinds 2019 volgt het RIVM de implementatie en resultaten van de landelijk vergoede GLI-programma’s. Het recent uitgebrachte rapport behandelt de periode tot en met 31 mei 2023, met betrekking tot de GLI-programma’s zoals: BeweegKuur, CooL, SLIMMER en Samen Sportief in Beweging.

Verdubbeling van deelnemers

Het aanbod van GLI door fysiotherapeuten in Nederland neemt toe en boekt succes. Het aantal deelnemers aan dergelijke programma’s is inmiddels verdubbeld tot 82.000. Bij 80% van deze deelnemers is sprake van gewichtsafname of blijft het lichaamsgewicht stabiel. Onder hen meldt een derde zelfs een gewichtsafname van 5% of meer. De GLI-deelnemers ervaren ook een verbetering van de kwaliteit van leven, waarbij ze aangeven gemakkelijker te kunnen bewegen en minder pijn en belemmeringen in het dagelijks functioneren te ervaren. Opvallend is dat deelnemers die in 2021 of 2022 zijn gestart met een GLI-programma gemiddeld meer gewicht en buikomvang verliezen dan degenen die al sinds 2019 deelnemen. Het RIVM suggereert dat dit mogelijk te wijten is aan de coronaperiode en aan de toegenomen ervaring met de GLI, wat de uitvoering effectiever zou kunnen maken.

Regionale verschillen

Ondanks dat de GLI in elke gemeente beschikbaar is, constateert het RIVM aanzienlijke verschillen tussen regio’s. In de regio Gelderland-Midden nemen bijvoorbeeld meer dan 200 GLI-deelnemers per 10.000 inwoners met overgewicht of obesitas deel. Daarentegen doen in de drie regio’s met het laagste bereik (Haaglanden, Amsterdam, Zuid-Holland-Zuid) niet meer dan 70 mensen per 10.000 inwoners met overgewicht of obesitas mee.

Bron: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle