4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Wanneer wordt sporten echt een gewoonte?

Ken je dat? Je neemt je voor om wekelijks toegewijd te sporten, maar na enkele weken gooi je al de handdoek in de ring. Het is hierbij belangrijk dat je een activiteit zoekt die je leuk vindt en vooral vol kunt houden. Maar hoelang duurt het eigenlijk voordat sporten een echte gewoonte wordt?

De conclusie is dat het maanden duurt voordat sporten een natuurlijke gewoonte wordt.Er is vastgesteld dat het aanleren van een sportgewoonte waarschijnlijk langer duurt dan verwacht, namelijk ongeveer zes maanden. Het is onderzocht door Amerikaanse onderzoekers en zij volgden gedurende vier jaar het sportgedrag van in totaal 30.000 proefpersonen die één specifieke sportschoolketen bezochten.

Er werd gekeken naar factoren zoals de tijd tussen sportschoolbezoeken, de frequentie van het bezoek en de duur van het consequente sporten. Volgens de onderzoekers wordt het bezoek aan de sportschool een vaste gewoonte wanneer voorspeld kan worden op welke dagen van de week de proefpersonen zich in de fitnessruimte zullen bevinden.

De onderzoekers concludeerde hoe langer de tijd tussen de sportschoolbezoeken, hoe kleiner de kans is dat mensen op de lange termijn blijven terugkeren.Andere opvallende bevindingen waren onder meer dat de meeste sportschoolbezoekers één tot twee dagen per week gaan en dat 69 procent van hen elke week op dezelfde dag(en) naar de sportschool gaat.

De algemene conclusie is dat het aanleren van bepaalde gewoonten meer tijd en inspanning vergt. Hoe intensiever de handeling, hoe langer het duurt.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle