Frits

IK HOUD VAN…

“Tennissen! Minstens 2 keer per week ben ik op de baan. Eerst sla ik in op de muur, daarna ga ik dubbelen met mijn vaste tennismaten. Eigenlijk hebben we altijd wel last van onze voeten als we terug op het clubhuis komen, maar we klagen niet, hè. Totdat ik last kreeg van mijn knieën. Ik moest halverwege stoppen, het ging niet meer.”

NAAM

Frits

HOBBY

Golfen

KLACHT

Pijnlijke knieën, met name tijdens en na het belasten van de knieën. De knie wordt dikker in de loop van de dag. Bij Frits voelde de knie ook instabiel aan, met name tijdens het traplopen. Hij kon nog wel steunen op de knie, maar hij was bang om er doorheen te zakken.

OPLOSSING

Na een uitgebreide analyse in ons LoopLab hebben we Frits geadviseerd om een sportzool aan te meten en knie-stabiliserende oefeningen te doen. In samenwerking met de podotherapeut en de fysiotherapeut heeft hij zijn houding verbeterd en heeft hij fasegewijs getraind op stabiliteit. Verder kreeg Frits het advies van de diëtiste om het gewicht dat drukt op de knie te verminderen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Het Expertisecentrum Voet & Beweging

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties. Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Agenda

  • Geen activiteiten