4.5/5

Zoek

Search
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Gratis hardloopspreekuur
Gratis hardloopspreekuur
Previous
Next

Feit: Wintertenen ontstaan door te veel kou aan de voeten

Wintertenen – de medische term is perniones – komen veel voor. De symptomen zijn pijnlijke rode tot blauwe verdikkingen op de tenen, die vaak erg jeuken, branderig aanvoelen of tintelen. Soms ontstaan zelfs blaren en wondjes. Als het warmer wordt, verdwijnen de klachten vanzelf. 

Wintertenen zijn een gevolg van een verstoorde doorbloeding: de bloedvaten reageren niet goed op temperatuurverschillen, ze vertonen een abnormale reactie op kou. Perniones komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen, en vooral mensen die veel in een koude omgeving werken kunnen er last van hebben. Erfelijke aanleg speelt daarbij vaak een rol. Mensen met aandoeningen aan de bloedvaten hebben een grotere kans op het krijgen van wintertenen. Daarnaast kun je sneller last krijgen van wintertenen als je te strakke schoenen, te dunne sokken of schoenen met te dunne zolen draagt. Kou in combinatie met een hoge luchtvochtigheid helpt ook niet echt mee. Verder heb je ook in een slechte voedingstoestand, zoals bij anorexia nervosa, meer kans op wintertenen.

Wil je weten wat je tegen wintertenen kunt doen? Lees dan https://voetenbeweging.nl/wintertenen-zeven-tips/

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle