4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Feit: als je diabetes hebt, heb je meer kans op voetproblemen

Als je diabetes (suikerziekte) hebt, heb je een behoorlijk grote kans op voetproblemen zoals koude voeten, minder gevoel in je voeten of juist tintelingen of pijnscheuten, moeilijk genezende wondjes, verkleuring van de huid, gewrichtsverstijving en een rode, gezwollen voet. Dat komt doordat bij diabetes bloedvaatjes en zenuwen beschadigd kunnen raken. Hierdoor zijn je voeten minder goed doorbloed. Ook voel je wondjes minder goed, waardoor je ze minder snel opmerkt en je sneller een infectie te pakken hebt. Verder kan de voet als gevolg van diabetes vervormen en doorzakken. Het lopen wordt daardoor moeilijker. 

Maar liefst een op de vier mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen. Om deze zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om je voeten tenminste een keer per jaar door een deskundige te laten onderzoeken. Daarnaast is het van belang dat je goed op je bloedsuiker let, je voeten dagelijks controleert en verzorgt, niet op blote voeten loopt, nagels kort en recht afknipt en schoenen draagt die niet knellen. Ook is het verstandig om regelmatig een bezoek aan een medisch pedicure of podotherapeut te brengen. Zeker als je een wondje ontdekt!

Bronnen:

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle