We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Fabel: voetproblemen zijn aangeboren

Voetproblemen kunnen aangeboren of niet-aangeboren (verworven) zijn. 

  • Voorbeelden van aangeboren voetafwijkingen zijn klompvoeten, kommavoeten, hakvoeten, te veel of te weinig tenen of aan elkaar gegroeide tenen. 
  • Niet-aangeboren voetproblemen komen veel vaker voor dan aangeboren afwijkingen. Je voeten hebben gedurende je leven heel wat te verduren. Het dragen van ‘verkeerde’ schoenen is een van de hoofdoorzaken van voetklachten. Denk aan schoenen met een slechte pasvorm – zoals te kleine of te smalle schoenen -, een verkeerde zool of een (hoge) hak. Daarnaast kan overbelasting van de gewrichten tot voetproblemen leiden. Verder zijn er een aantal aandoeningen die in de loop van de tijd voetproblemen kunnen veroorzaken. Voorbeelden daarvan zijn diabetes (suikerziekte) en reuma. En tot slot kan een ongeluk (zoals een breuk) natuurlijk ook tijdelijke of blijvende voetklachten geven.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle