ECHOGRAFIE

Bij het Expertisecentrum Voet & Beweging maken we gebruik van echografie. Met een echo kan je op een snelle, veilige en pijnloze manier in de voet en enkel kijken. We zetten echografie in voor onderzoek en een diagnose.

WAT IS ECHOGRAFIE?

Echografie werkt met geluidsgolven. Die worden in het lichaam teruggekaatst. Het echoapparaat zet de geluidsgolven om in beeld. Daardoor zien we de botten en gewrichten én het weefsel eromheen (banden, kapsels, pezen, spieren, zenuwen en bloedvaten). Wij zetten echografie in als aanvulling op het onderzoek en om het effect van een behandeling te beoordelen.

Een echo wordt gemaakt door een echografist. Dat is iemand die is opgeleid om te mogen echograferen en die in staat is om de structuren goed in beeld te brengen, te interpreteren en te vertalen naar een diagnose.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN ECHO?

Bij veel voet- en enkelklachten zijn het niet de botten die pijnlijk zijn, maar het zachte weefsel, ofwel de ‘weke delen’ er omheen. Dan is het effectiever om een echo te maken in plaats van bijvoorbeeld een röntgenfoto. Omdat op een echo de weke delen veel beter zichtbaar zijn, kunnen we beter kunnen bepalen wat bijvoorbeeld de oorzaak is van je voet- of enkelklacht.

Tijdens het onderzoek kun je je voet of enkel gewoon blijven bewegen, zodat we ook zoveel mogelijk informatie krijgen uit die bewegingen. Bovendien kunt je zelf meekijken tijdens het onderzoek en leggen we je direct wat er precies aan de hand is. Als de echo ons een goed beeld geeft van de oorzaak van de pijn, is het ook makkelijker om een gerichte behandeling aan te bieden.

AANDOENINGEN

Welke aandoeningen kunnen we met een echo onder meer op het spoor komen?

Vergoeding en kosten Echografie

Wat zijn de kosten voor echografie en wordt het vergoed vanuit de zorgverzekeraar? Bekijk alle informatie wat betreft kosten en vergoedingen in ons kosten- en vergoedingsoverzicht.

Voet- of enkelklachten?

Heb je pijn of andere klachten in je of enkel? Leg je vraag neer bij het Expertisecentrum Voet & Beweging. Wij doen echografisch en ander onderzoek om de oorzaak van je klachten te achterhalen en zorgen dat je door de juiste behandelaar(s) geholpen wordt.

Maak gemakkelijk een afspraak bij het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Klanten beoordelen ons met een...