We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Drie bijzondere fietsroutes rondom Zwolle

Wij Nederlanders zijn dol op fietsen. Het is gezond en je bent meteen lekker in de buitenlucht. Maar dat niet alleen: ons land kent ook talloze mooie fietsroutes. Elke regio heeft talloze fietsmogelijkheden. Wil je Zwolle en omstreken op de fiets verkennen, dan kun je je hart ophalen. Deze Hanzestad met haar rijke historie ligt in een prachtige groene omgeving en op een kruispunt van waterwegen. Met het fietsknooppuntennetwerk kun je heel makkelijk je eigen route uitstippelen. Maar wil je eens echt iets bijzonders? Probeer dan een van deze drie fietsroutes:

Hanzestad Zwolle 

Wil je het historische centrum van Zwolle verkennen en ook genieten van de mooie natuurgebieden rondom deze Hanzestad? Dan is deze route met een lengte van bijna 32 kilometer perfect. De route begint en eindigt bij restaurant De Handschoen in de wijk Ittersum. De routebeschrijving is te vinden op https://www.route.nl/fietsroute/200101/het-oude-centrum-van-zwolle.

Fietsen langs de IJssel

In zeven dagetappes fiets je de hele lengte van de IJssel, vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen. Onderweg passeer je de Hanzesteden Doesburg, Zutphen (dat een van de oudste steden van Nederland is), Deventer, Zwolle en Kampen. Met een totale lengte van 155 kilometer is deze route ook als langeafstandsroute te fietsen. De fietsroute staat in een boekje met kaarten en beschrijvingen. In het boekje staan ook oplaadpunten voor e-bikes, parkeerplaatsen en tips voor horecagelegenheden. Meer info: https://www.fietsenlangsdeijssel.nl/trajecten/.

Vechtdalroute

Een betere manier om het prachtige Vechtdal te bekijken is er niet. Deze route van 245 kilometer – net als de fietsroute langs de IJssel verdeeld in zeven dagtrajecten – voert je van Zwolle naar Darfeld (Duitsland). Terwijl je de loop van de Vecht volgt, kom je tientallen kunstwerken tegen. Zin om op te stappen? Kijk op https://www.vechtdaloverijssel.nl/routes/Fietsen/Vechtdalroute/.

Tot slot een paar tips ter voorbereiding van je fietstocht

  • Begin niet ongetraind aan een lange tocht. Overbelasting vergroot de kans op blessures. 
  • Zorg voor een goed passende fiets en check je fiets voor vertrek. 
  • Drink tijdens het fietsen regelmatig water, bijvoorbeeld elk kwartier.
  • Laat iemand weten waar je naartoe bent en neem een mobiele telefoon mee.

Heb jij ook een tip voor een bijzondere fietstocht rondom Zwolle? Deel het met ons!

Wil je weten wat het Expertisecentrum Voet & Beweging voor je kan doen om soepel en gezond te kunnen (blijven) fietsen? Neem contact op.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle