We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Daan

IK HOUD VAN…

“Wielrennen! Ik ga bijna elk weekend met mijn vrienden toeren in de regio. In de zomervakantie gaat de fiets ook altijd mee. Zoeken we de mooiste routes uit en zijn we meestal ook een dag onderweg. Voor mij is fietsen vrijheid. Dan is het lastig als je voetklachten krijgt, want dat merk je dus ook op de fiets. Ik heb ook meteen sportzolen gekregen in mijn wielrenschoenen. Dat scheelt aanzienlijk, ook qua prestaties.”

NAAM

Daan

HOBBY

Wielrennen

KLACHT

Pijnlijke onderkant van de voet, in de buurt van de grote teen. Zo’n 2 jaar geleden heeft Daan hiervoor onderzoeken gehad in het ziekenhuis. Er zijn foto’s gemaakt, daarna heeft hij fysiotherapie gevolgd en steunzolen aangemeten gekregen. De pijn ging niet over dus Daan kwam naar het Expertisecentrum voor een second opinion. Tijdens de intake en de analyse bleek dat de oorzaak een holvoet was, in combinatie een ontsteking van kleine botjes onder het grote teengewricht.

OPLOSSING

Een holvoet met een pijnlijke grote teen heeft irritatie bij de spieraanhechting aan het botje tot gevolg. Dit heet sesamoïditis. De podotherapeut koos voor voor steunzolen waarbij het botje en de spieraanhechting zoveel mogelijk drukvrij blijven en de voeten beter afwikkelen.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle