We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Casus Sarah

Succescase: Sarah

Iedere klant is uniek. En wij zijn er trots op hoe wij als multidisciplinair team samenwerken en kunnen bijdragen aan de mobiliteit van een klant.

Een mooi voorbeeld hiervan is Sarah (wegens privacy redenen, gebruiken we hier een fictieve naam). Sarah is een sportieve jongedame. Voetbal, badminton, beachvolleybal en een stukje hardlopen door het bos doet zij graag. Zij woont in het buitengebied samen met haar hond en is met veel plezier al jaren gymdocent op een middelbare school.

Lastige voeten

Sarah had altijd wel al lastige voeten. Ze droeg wel steunzolen. Maar de laatste tijd had ze steeds vaker last van haar linker voet. Met name een extreme, stekende pijn in haar grote teen. Die vaak doorschoot naar de binnenkant van haar middenvoet. Dit belemmerde haar dusdanig dat ze stopte met sporten. En niet meer alle lessen met haar leerlingen mee deed.

Na onderzoek van de orthopeed bleek een grote bewegingsbeperking te zitten in haar grote teen gewricht. Ook wel een Hallux rigidus genoemd. Dit is een erg lastige bewegingsbeperking, die ons ontzettend kan hinderen in de afwikkeling tijdens het lopen (laat staan met sporten). Doordat ze hier al erg lang mee liep, was er een overbelasting letsel ontstaan in de andere spieren en pezen van haar voet. Waardoor ze nog meer pijnklachten kreeg.

Aanpak

Sarah wilde het liefste haar werk weer gewoon kunnen doen en weer kunnen sporten zonder pijn te krijgen in haar voet. Gezamenlijk hebben we besloten om eerst rust en ondersteuning te creëren in haar voet. Dit begon met de schoen: samen hebben we naar verschillende sportschoenen en hardlopenschoenen gezocht. Deze schoenen moesten aan bepaalde eisen voldoen. Ze moesten haar helpen in haar afwikkeling (en er een beetje modieus uit zien). En ze moesten geschikt zijn voor een steunzool. Zodat haar voet voldoende ondersteuning zou krijgen.

De combinatie tussen de aangemeten steunzool en schoen leek na een tijd zijn vruchten af te werpen. Haar voet deed minder pijn tijdens het wandelen met de hond en het rondlopen thuis. Nu was het tijd om de volgende stap te maken: pijnvrij sporten en werken. Hier hadden we hulp bij nodig! Onze fysiotherapeut ging intensief met Sarah aan de slag om de belastbaarheid van haar voeten, spieren en pezen te verbeteren. Deze begeleide opbouw van belasting, in combinatie met de steunzool en het trouw opvolgen van de oefeningen gedurende een langere tijd. Zorgde er voor dat Sarah volledig weer kan sporten en werken!

Iedere klant is uniek. En wij zijn er als team van het Expertisecentrum Voet & Beweging erg trots op dat we samen met Sarah zo’n mooi resultaat hebben bereikt!

Ga ook voor jouw mooiste resultaat, maak gemakkelijk een afspraak via de onderstaande knop.


Ik wil een afspraak maken

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle