4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Blijf actief op vakantie

Vakantie is de tijd om te ontspannen en te genieten van nieuwe avonturen, maar het betekent niet dat jij je fitnessroutine helemaal hoeft te laten varen. Bewegen op vakantie kan niet alleen bijdragen aan een gezondere levensstijl, maar ook een toevoeging bieden aan je vakantie-ervaring. In deze blog delen we de voordelen van bewegen tijdens je vakantie en geven we handige tips om actief te blijven terwijl je geniet van je vrije tijd.

Beweging stimuleert de aanmaak van endorfine, de zogenaamde ‘gelukshormonen’, die je humeur verbeteren en je energiepeil verhogen. Hierdoor voel jij je niet alleen beter, maar kun je ook meer genieten van je vakantiedagen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt je ook om beter te slapen. Na een actieve dag val je sneller in slaap en geniet je van een diepere, meer herstellende slaap, waardoor je elke vakantiedag fris en uitgerust begint.

Actief blijven betekent vaak dat je op pad gaat om de omgeving te verkennen. Dit kan te voet, met de fiets of zelfs zwemmend zijn. Het geeft je de kans om plekken te zien die je misschien zou missen als je alleen maar in een auto zit of op een strand ligt.

Daarnaast stimuleert beweging vaak gezondere keuzes qua eten en drinken. Na een stevige wandeling of fietstocht smaakt een frisse salade of een sappige smoothie extra lekker.

 

Tips om actief te blijven op vakantie

  1. Wandelen en fietsen: kies voor wandel- of fietstochten om je vakantiebestemming te verkennen. Dit is een geweldige manier om in beweging te blijven en tegelijkertijd de cultuur en natuur van je bestemming te ontdekken.
  2. Doe mee aan lokale sportactiviteiten: veel vakantiebestemmingen bieden mogelijkheden om deel te nemen aan lokale sportactiviteiten zoals yoga op het strand, surflessen, snorkelen of paddleboarden. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook een leuke manier om iets nieuws te leren.
  3. Neem de trap: in plaats van de lift te nemen, kies je voor de trap. Dit is een eenvoudige manier om extra beweging in je dag te integreren.
  4. Bezoek lokale markten: bezoek lokale markten en wandel rond terwijl je geniet van de sfeer en het aanbod. Dit is een leuke manier om te bewegen en tegelijkertijd wat lokale cultuur op te snuiven.
  5. Gebruik fitness apps of online workouts: neem je telefoon mee en gebruik fitness apps of zoek online workouts die je in je hotelkamer of buiten kunt doen. Er zijn tal van gratis bronnen die je kunnen helpen om actief te blijven, zelfs als je geen toegang hebt tot een sportschool.
  6. Maak gebruik van hotelvoorzieningen: veel hotels bieden fitnessfaciliteiten zoals sportscholen, zwembaden en sportvelden. Maak hier gebruik van om je dagelijkse beweging te krijgen.

 

Actief blijven tijdens je vakantie hoeft dus geen opgave te zijn. Integendeel, het kan je reiservaring juist verrijken en je beter laten te voelen. Door beweging te integreren in je vakantiedagen, profiteer je van gezondheidsvoordelen en ontdek je, jouw bestemming op een unieke en avontuurlijke manier. Dus trek je wandelschoenen aan, spring op een fiets of neem een duik in de zee en geniet van een gezonde en actieve vakantie!

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle