We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

Bianca en Merel beoordelen onze bewegingsanalyse

Altijd leuk als je een cadeautje krijgt! En dat was te zien toen de dames binnenkwamen. Bianca en Merel wonnen beide een bewegingsanalyse en waren er helemaal klaar voor! Achteraf polsten we de ervaringen.

Wat weet je nu wat je voor de bewegingsanalyse nog niet wist?

Bianca: “Ik was eigenlijk alweer vergeten dat mijn ene been iets korter is dan het andere. Ik heb geen echte klachten hiervan. Het beenlengteverschil werd voor mij weer duidelijk zichtbaar tijdens de video-opnames van de loopanalyse. Heel goed dat ik het weet, want nu kan ik er rekening mee houden. Ik ga de Kilimanjaro beklimmen en zal om blessures te voorkomen, mijn rompstabiliteit moeten trainen.” Merel: “Ook ik heb een beenlengteverschil. Door deze analyse heb ik een beter beeld gekregen van de gevolgen daarvan en kan ik er iets aan doen, in samenwerking met het Expertisecentrum.”

Wat vond je van de analyse zelf?

Bianca: “De analyse bestaat uit twee delen: het filmen en een mondelinge toelichting onder leiding van een analist. Mooi als die zaken achter elkaar worden ingepland. Scheelt tijd, binnen een uur ben je klaar. Er was voldoende ruimte om vragen te stellen. Jan (Haagen, red.) nam ruim de tijd en gaf heldere uitleg en tips. Dat is prettig. Verder vind ik de ruimte echt tot de verbeelding spreken. Prachtig, die drie banen met een verschillende ondergrond. Je kunt ook duidelijk het verschil merken als je erop loopt en rent.” Merel: “ik vond het een heel helder verhaal van Jan. Echt maatwerk en toegewijde expertise. Ik heb weinig specifieke kennis van het bewegingsapparaat maar begreep precies wat er werd bedoeld en wat er van mij wordt verwacht. Verder is de tijd en aandacht die het Expertisecentrum investeert in een goede analyse gewoon goed. Ik voel me als klant begrepen en heb er ook wat van geleerd. Ik vind die testen allemaal interessant en wil graag weten welke test waarvoor is. Ook daar was ruimte voor.”

Zet deze bewegingsanalyse je aan tot een bepaalde actie?

Bianca: “in de voorbereiding voor de Kilimanjaro was ik eigenlijk al best goed bezig. Mijn keuzes werden alleen maar positief bevestigd. Ik ga wel meer op mijn houding letten.” Merel: “bij mij zijn correcties in houding en stand van de voeten doorgevoerd. Er ligt deze week nog een zooltje voor mij klaar. Benieuwd hoe het mij helpt!”

Conclusie?

Beide dames zijn enthousiast over de bewegingsanalyse. Ze vonden het met name interessant om inzicht te krijgen in loop- en bewegingspatronen met het oog op preventie. “Dat inzicht is noodzakelijk om blessures en verdere scheefstand te voorkomen.” Een aanrader dus. Merel en Bianca gingen tevreden huiswaarts… Klanten blij, wij blij!

Wil jij een allround bewegingsanalyse omdat je van een klacht af wilt of omdat je meer uit je sportprestatie te halen, kijk dan hier voor alle informatie.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle