Advies voetgerelateerde klachten

Heb je pijnklachten of kun je niet meer zo lang of zo goed staan, lopen, sporten als voorheen? Wij luisteren naar je vraag, zoeken naar de oorzaak en geven je advies.

JOUW VRAAG ALS STARTPUNT

Er zijn veel specialismen die zich bezighouden met voeten, enkels en beweegklachten. Wij maken het je makkelijk. Of je nou bent verwezen door een huisarts of specialist of zelf een afspraak met ons hebt gemaakt, we beginnen met jouw hulpvraag. Heb je pijnklachten? Word je door je klachten belemmerd in bepaalde bewegingen en activiteiten? Tijdens een intake vragen we door, observeren we de manier waarop jij staat en beweegt en doen we onderzoek. Is de oorzaak van de klachten eenmaal duidelijk, dan bespreken we de mogelijke oplossingen met je.

DE INTAKE

Je weet pas wat eraan gedaan moet worden, als je weet wat er precies aan de hand is. De intake is bedoeld om inzicht te krijgen in de klacht waarmee jij binnenkwam. De adviseur stelt jou daarom allerlei vragen. Ook observeert hij jou tijdens de activiteiten of bewegingen waarbij je het meest last hebt van de klacht. Bijvoorbeeld tijdens wandelen of langdurig stilstaan. Hij vult de observaties aan met onderzoek. De hulpvraag bepaalt waaruit dat onderzoek bestaat. Het kan zijn dat er een echo gemaakt wordt, of dat de adviseur kiest voor een loop- of beweeganalyse.

HET ADVIES

De adviseur analyseert alle bevindingen en bespreekt met jou zijn visie op de oorzaak van je klachten. Daarna bespreekt hij mogelijke oplossingen met je. Afhankelijk van de klachten en de oorzaak kan het zijn dat hij je doorverwijst naar een van onze specialisten. Ook kan hij je terugverwijzen naar de huisarts met een voorstel voor nader onderzoek of een behandeling.

Klacht aan voet of enkel?

Zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel verschillende voetspecialisten zijn? Leg je vraag neer bij het Expertisecentrum Voet & Beweging. Wij zorgen dat je door de juiste behandelaar(s) geholpen wordt.

Onze experts