We zijn gesloten van 5 t/m 18 augustus

4.5/5

Zoek

Zoeken
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

3 vragen aan… Adri Kroes

Adri is onder meer running therapeut en sportrustencoach. Hij heeft exclusief voor het Expertisecentrum een clinic ontwikkeld: kanker & hardlopen. In deze clinic ervaren (ex-)kankerpatiënten hoe hardlopen bijdraagt aan welzijn en herstel. We stelden Adri drie vragen.

Wat typeert jou in vijf woorden?

“Ik ben bevlogen en enthousiast. Genieten van het leven staat bij mij op één. Niet alleen in mijn vrije tijd maar ook als ik aan het trainen ben. Best leuk om een prestatie neer te zetten, maar voor mij is het belangrijker om het goed en gezellig te hebben met elkaar. In mijn hardloopgroepen staat het plezier in het sporten absoluut voorop.”

Wat is voor jou een goed begin van de dag?

“Voordat ik mijn ogen opendoe, begin ik al te kletsen. Zo word ik wakker en kan ik de dag lekker beginnen. Het liefst ga ik de natuur in om te wandelen of te rennen. Onderweg neem ik de tijd om goed om me heen te kijken. Soms beseffen we ons nog niet half hoeveel mooie plekken we in de buurt hebben om te sporten en te ontspannen. De natuur doet iets goeds met ons. Al dat moois kunnen zien en waarderen kleurt mijn dag sowieso. Ik kan ook bewust genieten van elke nieuwe dag. Carpe diem.”

Wat zijn jouw tips om soepel en gezond te bewegen?

Soepel en gezond bewegen is niet voor iedereen weg gelegd, dat besef ik me terdege. Toch bewijzen onze trainingen keer op keer dat bijna niets onmogelijk is. Veel mensen in onze hardloopgroepen ontdekken dat het denken in kansen en mogelijkheden hen veel meer en veel verder brengt dan ze eerder hadden voorzien. Juist de mensen die op de bank blijven zitten en blijven hangen in de gedachte dat sporten niet voor hen is weggelegd, zien alleen wat er niet is en niet kan. Binnenkort beginnen we een hardloopgroep voor kankerpatiënten. Hiermee leveren we het bewijs dat zelfs in dit soort vaak slopende ziektetrajecten mensen tot veel in staat zijn en zich ook beter gaan voelen door te bewegen. Inspanning leidt echt tot ontspanning. Essentieel lijkt mij, zeker als je ziek bent. En verder geldt: elke vorm van beweging is OK, als je maar beweegt. Ik vind het als trainer fantastisch om hieraan een bijdrage te mogen leveren.”

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle