4.5/5

Zoek

Zoek
4.5/5
99% beveelt ons aan
12 specialismen
55 jaar expert
Online adviesgesprek
Vorige
Volgende

3 Tips tegen kloven in voeten

Kloven in voeten: niet alleen onaantrekkelijk, maar soms ook pijnlijk. Wat veroorzaakt kloven, hoe kun je ze behandelen en voorkomen?


Wat Zijn Kloven in Voeten?

Door druk en wrijving vormt zich eelt op je voeten. Eelt is een beschermlaag van dode cellen. Als er te veel of te lang druk op de eeltlaag staat, kan deze barsten of scheuren, wat leidt tot kloven. Kloven zijn scheuren en barsten in de droge eeltlaag van de voet, meestal enkele millimeters tot een centimeter lang/diep. Ook in de zachte, vochtige huid tussen de tenen kunnen kloven ontstaan, vaak door een schimmelinfectie.


Oorzaken van Kloven in Voeten

Droge voetkloven bevinden zich meestal in de eeltlaag van de voet, vaak op de hiel. Eelt ontstaat door druk en wrijving. Niet goed zittende schoenen kunnen overtollig eelt veroorzaken. Andere oorzaken zijn een verkeerde voetstand, veel staan en overgewicht.

Tips Tegen Voetkloven

Voorkom kloven in je voeten door goede schoenen te dragen, de juiste sokken te gebruiken en je voeten goed te verzorgen.

  • Tip 1: Houd de huid soepel
    Regelmatige voetverzorging houdt de huid van je voeten soepel, waardoor er minder eelt ontstaat en minder wrijving optreedt. Smeer je voeten regelmatig in met een voedende, vettige of hydraterende crème, afhankelijk van jouw huidconditie. Vermijd zeep, omdat dit de beschermlaag van je huid aantast.

  • Tip 2: Draag goede schoenen
    Goede schoenen hebben de juiste pasvorm met voldoende ruimte voor de tenen, zijn gemaakt van ademend materiaal en hebben een geschikte loopzool. Zorg ervoor dat slippers niet te klein zijn. Twijfel je of jouw schoenen geschikt zijn? Laat het Expertisecentrum Voet en Beweging dit controleren.

  • Tip 3: Voorkom vochtige kloven
    Vochtige kloven ontstaan door zweetvoeten of langdurig contact met water. Droog je voeten goed af na het wassen, douchen of zwemmen. Gebruik een schimmeldodend product en draag ademende schoenen en sokken.

Vragen over kloven in voeten?

Heb je vragen over voetkloven? Wil je weten waarom jij vaak last hebt van kloven of hoe je ze kunt behandelen? Neem contact op met het Expertisecentrum Voet en Beweging.

HET EXPERTISECENTRUM VOET & BEWEGING

Hier vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. Je kunt bij ons terecht met een gerichte voet- of bewegingsklacht, voor een algehele check up van je loop- en bewegingspatroon, preventie en het verbeteren van je sportprestaties.

Je krijgt een expertteam om je heen dat intensief samenwerkt aan een snelle en doeltreffende oplossing. In dit team zitten onder meer register-podologen en podotherapeuten, fysiotherapeuten, medische pedicures, diëtistes, orthese- en hulpmiddelenspecialisten, gezondheidstrainers en runningtherapeuten, aangevuld met medisch specialisten op gebied van bewegen en sport.

Loopanalyse

Wil jij effectiever bewegen en beter presteren? Of wil je weten hoe je blessures kunt voorkomen? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse.

Lees meer

Alle voet- en enkelzorg onder 1 dak

Afspraak maken?
Bel, mail of kom langs!

E-mailadres

Telefoon

Adres

Expertisecentrum voet & beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA Zwolle